Bemutatók Felszerelés Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Márkahírek Volvo

Integrált rendszert mutat be a Volvo Trucks a szolgáltatások és az infotainment számára

Még kényelmesebb és még biztonságosabb vezetői élmény, könnyebb navigáció és még hatékonyabb flottakezelés – ezek a Volvo Trucks új, szolgáltatások és infotainment számára kifejlesztett rendszere által biztosított előnyök.

A teljesen integrált navigációs rendszerrel a vezetők címek vagy koordináták megadásával, illetve egész egyszerűen a képernyő térképét megérintve is indíthatják az útvonalvezetést a következő célpontjuk felé. – Forrás: Volvo Trucks

Kombinálták a fülke audio- és szórakoztatórendszerét a navigációs és a flottakezelő rendszereivel, így a Volvo Trucks egyetlen könnyen használható és teljesen integrált rendszert alkotott meg, amely érintőképernyővel, hangvezérléssel és a kormánykerék gombjaival kezelhető.

„A szolgáltatások és az infotainment kezelésére szolgáló rendszerrel a járművezetők személyre szabhatják a munkahelyüket” – mondja Anders Edenholm, a Volvo Trucks vezető projektmenedzsere. „Például mindig a kedvenc helyi rádióadójukat hallgathatják, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak, valamint mind a magán, mind a céges telefonjukhoz hozzáférnek a kihangosító profilon keresztül. Összességében ez segít még kényelmesebb és még biztonságosabb vezetői élményt teremteni. Ez növeli az otthonosság érzését, különösen olyankor, amikor a vezetők hosszú ideig dolgoznak az otthonuktól távol”.

A Dynafleet OnBoard szolgáltatások – többek között a Járművezető-támogatás – jóvoltából a járművezetők nyomon követhetik a vezetési teljesítményüket és üzemanyag-fogyasztásukat. – Forrás: Volvo Trucks

Az új rendszerrel könnyebben és hatékonyabban kezelhetők a megbízások. A teherautó navigációs rendszere számos különböző módon fogadhat navigációs célpontokat: címek és koordináták alapján vagy akár egyszerűen a képernyő térképét megérintve is indítható az útvonalvezetés. A járművezetők az összes Dynafleet OnBoard szolgáltatáshoz is hozzáférnek, így használhatják a Vezetési Idők Támogatás, a Járművezető-támogatás és az Üzenetküldés funkciókat is. A járművezetők számára ez mindig friss információkat jelent, így ők állandóan a helyzet urai maradhatnak, a legjobb döntéseket hozhatják meg valós időben. Ezenkívül a vezetési teljesítményüket és üzemanyag-fogyasztásukat is figyelemmel kísérhetik, megtalálhatják a fejlődési lehetőséget rejtő területeket.

„Amikor az új rendszert terveztük a szolgáltatások és az infotainment számára, akkor a lehető legegyszerűbbé tettük a vezetők számára a navigációt és a feladataik teljesítését” – mondja Anders Edenholm. „Mivel a Dynafleet OnBoard és a Navigáció rendszerek immár integráltak, ezért a járművezetők fogadhatnak GPS-koordinátákat is tartalmazó üzeneteket, így néhány másodperccel később már indulhat is az útvonaltervezés a következő feladatuk felé. Több időt tölt a kezük a kormánykeréken, szemük az útra fókuszálva – vagyis biztonságosabb és termelékenyebb vezetőkké válnak.”

A kormánykeréken külön gomb található a hangvezérlés aktiválására. – Forrás: Volvo Trucks

Az új rendszer többek között hozzáférést biztosít az olyan médiafolyam-szolgáltatásokhoz, mint a Spotify, a Deezer és a TuneIn, emellett DAB és DAB+ (Digital Audio Broadcasting) digitális rádióadások vételére is alkalmas. Ezenkívül a kormánykeréken külön gomb található a hangvezérlés aktiválására.

A szolgáltatások és az infotainment számára kifejlesztett új integrált rendszer új Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX teherautók rendelése esetén elérhető.

A Volvo Trucks szolgáltatások és infotainment számára kifejlesztett integrált rendszere még kényelmesebb és még biztonságosabb vezetői élményt, könnyebb navigációt és még hatékonyabb flottakezelést biztosít. – Forrás: Volvo Trucks

A szolgáltatások és az infotainment számára kifejlesztett új integrált rendszer jellemzői:

  • Hét hüvelyk képátlójú érintőképernyő
  • Hangvezérlés
  • Dynafleet OnBoard (a Volvo Trucks flottakezelő rendszere)
  • TomTom navigációs rendszer teherautó-specifikus jellemzőkkel és TomTom Traffic valós idejű közlekedési információk
  • Bluetooth-kihangosítás, egyidejűleg két telefon csatlakoztatható
  • Hozzáférés olyan médiafolyam-szolgáltatásokhoz, mint a Spotify, a Deezer és a TuneIn
  • DAB / DAB+ (Digital Audio Broadcasting) digitális rádióvétel
  • USB-csatlakozók

Megjegyzések: az aktuális felszereltség piaconként eltérhet.

Forrás: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 63 alkalommal tekintették meg.)