Busz hírek Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Környezetbarát MAN Márkahírek

Csatlakozik a CharIN kezdeményezéshez az MAN

Immár az MAN is tagja a Charging Interface Initiative (töltőinterfész-kezdeményezés, röviden CharIN) szervezetnek. Az egyesület célja, hogy a Combined Charging System, azaz a kombinált töltőrendszer szabvánnyá váljon az összes akkumulátoros villanymotoros jármű esetében.

Villanymotoros buszának egyik fejlesztési lépcsőjeként az MAN Truck & Bus az IAA Haszonjárművek 2016 kiállításon többek között egy teljesen elektromos meghajtású csuklós tanulmányt mutatott be.

Feltétlenül szükséges a szabványosítás a teherautó-flották és a városi buszok üzemeltetői számára a rugalmasság, a különböző rendszerek együttműködése és a biztonság érdekében. Éppen ezért az MAN Truck & Bus a csatlakozók és a töltési megoldások szabványosításán dolgozik, ennek keretében aktív részese a Charging Interface Initiative (töltőinterfész-kezdeményezés, röviden CharIN) szervezetnek.

Az egyesület, amelynek több mint 60 tagja a teljes autóipari értékteremtési láncot lefedi, a Combined Charging System, azaz a kombinált töltőrendszer elterjedéséért, fejlesztéséért és az akkumulátoros elektromos járművek esetében a szabvánnyá válásáért dolgozik. Ennek jegyében többek között meghatározzák a szükséges szabványok kidolgozásának feltételeit. Ezenkívül terveznek egy olyan emblémát, amelyet a járművükbe a CCS technikát beépítő gyártók alkalmazhatnak majd.

A járműkínálat teljessé tétele kapcsán az MAN Truck & Bus a szakmai vásáron a teherautós üzletág termékeinek villamosításába is bepillantást engedett az eTruck tanulmánnyal.

„A töltési teljesítmény és a CCS részegységek elhelyezésének harmonizációja mellett az MAN Truck & Bus mindenekelőtt az intelligens töltési kommunikáció területén veti be magát a munkába, ez ugyanis a buszgarázzsal, illetve a logisztikai központtal való interakcióban fontos kapcsolódást jelent ügyfeleink flottamenedzsmentjéhez” – magyarázza Dr. Götz von Esebeck, az MAN Truck & Bus vállalat eMobility részlegének vezetője. „Ügyfeleink érdekében szívesen veszünk részt ilyen, az egész szektort átfogó egyeztetésekben.” Az MAN Truck & Bus sokéves tapasztalattal rendelkezik a villamosított hajtásláncok terén, így a lehető legjobb pozícióban áll ahhoz, hogy közösségi közlekedési üzemeltetők és fuvarvállalatok számára gyakorlatias és hatékony megoldást kínáljon az elektromobilitás terén is.

Forrás: MAN

Kiemelt kép: Az MAN Truck & Bus a Charging Interface Initiative (töltőinterfész-kezdeményezés, röviden CharIN) szervezet keretében a töltési teljesítmény és a CCS részegységek elhelyezésének harmonizációján dolgozik.

 

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)