Autópálya Gazdaság Hírek Közút

A DK az OLAF-hoz fordul az M4-es autópálya ügyében

A DK az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul az M4-es autópálya építésének ügyében – közölte a párt alelnöke szerdán az MTI-vel.

Részben elkészült műtárgyak a tervezett M4-es autópálya nyomvonalán, Törökszentmiklóstól keletre 2015. április 9-én. Március végén leállították az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt. MTI Fotó: Mészáros János

Varju László sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt, hogy hiába adott be 25 milliárd forinttal jobb ajánlatot az Itinera S.P. A. és a Közgép Zrt. alkotta konzorcium, mégis a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez is köthető Duna Aszfalt Kft., Hódút Kft. és az A-Híd Zrt. társulása nyerte a beruházást.

A független képviselő szerint ezzel kivettek a magyarok zsebéből 25 milliárd forintot. “Így működik az Orbán-kormány, mindent a csókosok nyernek, nem számít sem az ár, sem a minőség” – jelentette ki, hozzátéve: a magyar gazdaságból a kormány kiirtotta a tisztességes versenyt.

A DK 2018 után “ki fogja söpörni” a fideszes pártkádereket az igazságszolgáltatásból, hogy megkezdődjön a felelősségre vonása – fogalmazott Varju László, aki szerint nemcsak azok fognak börtönbe kerülni, akik felmarkolták az EU-s milliárdokat, hanem azok is, akik lehetővé tették.

Forrás: MTI

Illusztráció kiemelt kép: MTI Fotó – Bugány János

 

(Ezt a cikket 68 alkalommal tekintették meg.)