Balesetek Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek

Őrizetbe vették az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó kamionsofőrt

A rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, majd őrizetbe vette azt a 47 éves román állampolgárságú kamionsofőrt, aki hétfő reggel halálos balesetet okozott az M5-ös autópályán – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n késő este.

Rendőrök helyszínelnek összetört gépjárműveknél az M5-ös autópálya 23. kilométerénél, ahol két személyautó és egy kamion ütközött össze 2017. február 13-án. A balesetben egy rendőr meghalt, egy pedig megsérült. Lapinformációk szerint a rendőrnő egy személyautó sofőrjét akarta (piros Toyota) igazoltatni, amikor a kamion beléjük rohant, elsodorva az autót és a rendőrnőt is. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfő reggel két személyautó és egy kamion ütközött össze az M5-ös autópálya 23-as kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon.

A Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kora délután közölte az MTI érdeklődésére: rendőrnő az M5-ös autópályán reggel történt halálos baleset áldozata. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a halálos áldozat mellett a két sérült egyike is rendőr.

Lapinformációk szerint a rendőrnő egy piros Toyota személyautó sofőrjét akarta igazoltatni, amikor a kamion beléjük rohant, elsodorva az autót és a rendőrnőt is.

A rendőrség esti közleménye szerint közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán egy 47 éves román állampolgár ellen.

A balesettel összefüggésben a Pest megyei rendőrök a kamion vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján ismertette: Menus Anikó 1993. november 26-án született Pásztón. 2015. szeptember 1-jén próbaidőre kinevezték a Készenléti Rendőrség határrendészeti igazgatóságának állományába járőrtársnak, őrmesteri rendfokozatba. Tavaly szeptember 1-jével a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatóságának határvadász mélységi ellenőrzési osztályán járőr beosztásban véglegesítették.

A rendőrség megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában. A belügyminiszter Menus Anikót a szolgálat halottjává nyilvánította és előléptette rendőr törzsőrmesterré.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: MTI Fotó – Mihádák Zoltán

 

(Ezt a cikket 2979 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!