Hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan

A NISSAN E-NV200 EURÓPA LEGNAGYOBB DARABSZÁMBAN ÉRTÉKESÍTETT ELEKTROMOS FURGONJA

A Nissan e-NV200 a listák élére ugrott, és Európa legnagyobb darabszámban értékesített elektromos furgonja lett 2016-ban.* A díjnyertes, teljesen elektromos furgon Európa 17 országában előzte meg versenytársait, és került az első helyre.

A Nissan e-NV200 legjobban teljesítő piaca, Norvégiát és Franciaországot megelőzve, az Egyesült Királyság lett.

2016-ban 7%-kal nőttek a Nissan e-NV200 eladásai az előző évhez képest. Összesen 4319 darabot értékesítettek, és egyértelmű, hogy a 100%-ban elektromos furgon népszerűsége töretlenül növekszik. A tavalyi évben a Nissan több jelentős flottaértékesítést is elkönyvelhetett, számos európai vállalattal sikerült megállapodást kötni, az osztrák posta (Austrian Poste) 300, míg az olasz posta (Poste Italiane) 70 járművet vásárolt.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője ennek kapcsán elmondta: „Egyre több vállalkozás és szervezet munkálkodik a szénlábnyom csökkentésén. A zéró emissziós szállítási megoldások ma már fontosabbak, mint valaha. A Nissan Intelligens Mobilitással elindultunk a fenntartható jövő felé vezető úton. Az e-NV200 tökéletesen illeszkedik jövőképünkbe, ugyanakkor sokféle ügyfél igényeire nyújt megfelelő megoldást.”

Az egyértelmű környezetvédelmi előnyökön túl, a Nissan e-NV200 tulajdonosok alacsony fenntartási költségeket (akár 0,33 €/km), finom és szinte hangtalan utazást kapnak, míg a szervizköltségek mintegy 40 százalékkal alacsonyabbak egy egyenértékű dízel változathoz képest.”

A Nissan e-NV200 ügyfelek élvezhetik a nemrégiben bevezetett öt éves/100 000 km-es garanciát** is, mely minden Európában értékesített új e-NV200-ra érvényes. Az ötéves garancia kiterjed a mechanikus és elektromos alkatrészekre, az akkumulátor kapacitásra, korrózióra (akár 12 év), és tartozik hozzá közúti segélyszolgálat is.

A Nissan NV200 furgon legjobb tulajdonságait és a világ legnagyobb számban értékesített elektromos autója, a Nissan LEAF zéró emissziós technológiáját ötvöző Nissan e-NV200 tökéletes szállító megoldás családoknak és vállalkozásoknak is. Megvásárolható kisáruszállító, illetve teljesen kárpitozott Combi/Evalia személyszállító változatban is. Az e-NV200 modellválasztéka minden igényre megoldást nyújt: megvásárolható dobozos, illetve öt- és hétüléses kivitelben is, hatótávolsága egy töltéssel akár 170 km.***

A Nissan Intelligens Mobilitással, illetve a Nissan teljes elektromos autókínálatával kapcsolatos további információkért kérjük, látogassa meg a www.nissan.eu/experience-nissan.html weboldalt.


*A 2016. december 31-i, hivatalos forrásból származó összesített európai forgalombehelyezési adatok alapján (Európa egészére vonatkozóan, kivéve Andorra, Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia és Moldova)

**A Garanciális és Karbantartási Füzet 3.1. fejezete szerinti alap járműgarancia az e-NV200 esetében öt évre (a garancia kezdetétől számítva)/100 000 km-re (amelyik hamarabb bekövetkezik) lett kibővítve. A garancia a negyedik és ötödik évben a fényezésre és a karosszériaelemekre nem vonatkozik. Ezzel kapcsolatosan előírások és kizárások lehetnek érvényben, lásd a kiterjesztett garanciára vonatkozó jogi nyilatkozatot. A fentiek kivételével a Garanciális és Karbantartási Füzetben található összes garanciára vonatkozó feltétel változatlanul érvényben marad. A kiterjesztett garanciát a Nissan International Insurance Ltd. nyújtja.

***170 km-es hatótáv teljes töltésenként (az Új Európai Vezetési Ciklus alapján). A tényleges fogyasztásra a vezetési stílus, az utak állapota, a légkondicionáló használata, illetve egyéb, rajtunk kívül álló tényezők is hatással lehetnek.


Forrás: Nissan

 

 

(Ezt a cikket 20 alkalommal tekintették meg.)