Fiatalkorú menekültet találtak egy Lengyelországba érkező kamionban

Három fiatalkorú, valószínűleg afgán állampolgárságú menekültet találtak a lengyel-szlovák határ közelében egy Szerbiából Magyarországon keresztül érkező lengyel kamionban – közölte kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

A lengyel kamionsofőr felfigyelt a vontató kocsiból érkező hangokra, és a lengyel-szlovák határhoz közeli Maków Podhalanski községnél tartva, riasztotta a rendőrséget – jelentette a rádió.

A rendőrségi szóvivő nyilatkozatában elmondta: a kamionban egy 10, egy 15, valamint egy 17 éves kiskorút találtak. Mindhárman kihűlt állapotban voltak, kórházba vitték őket. A személyazonosító dokumentumokkal nem rendelkező fiatalemberekkel a rendőrség angolul próbált kommunikálni, csekély sikerrel.

A kamionsofőr vallomása szerint a teherautó rakterét Magyarországon plombálták le, a migránsok vélhetően azelőtt surrantak be. Az üggyel a lengyel határőrség foglalkozik.

A Rzeczpospolta lengyel napilapban múlt szerdán közölt cikk szerint Lengyelország déli határán egyre több határsértés történik, a migrációs útvonalak erre is átterelődnek. 2016 első három negyedévében a lengyel határőrök összesen 5,7 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel ott, és egyre aktívabbak a csempészbandák.

Forrás: Lucie Szymanowska – MTI

 

(Ezt a cikket 43 alkalommal tekintették meg.)