Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Külföld Külföld

Helyreállt a közlekedés Kárpátalja útjain

Helyreállt a közlekedés vasárnapra Kárpátalja útjain az után, hogy egy nappal korábban az erős havazás és viharos szél miatt leállították a kamionforgalmat az ukrajnai megye egész területén, de továbbra is szünetel az áramszolgáltatás 16 településen.

Kárpátalja fontosabb útjain normális rendben zajlik a közlekedés és akadálytalan a gépkocsiforgalom a Kárpátok négy hágóján, közülük kettőt megnyitottak a kamionok előtt is. Azonban a hideg miatt sok út jeges, nehéz közlekedni rajtuk, ezért a megyei hatóságok arra kérik az autósokat, hogy vezessenek nagyon óvatosan, és ha tehetik, ne induljanak útnak – írta Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója Moskal.in.ua személyes honlapján.

A megyevezető arról is tájékoztatott, hogy vasárnap délelőtt négy járás nyolc településén teljesen, további nyolc esetében részben szünetel az áramszolgáltatás. Hozzátette az elektromos művek hibaelhárítói dolgoznak a szombati hóesés okozta károk helyreállításán, amelyet a nap végére mindenütt be kell fejezniük.

Hennagyij Moszkal közlése szerint hat magashegyi települést továbbra is hó zár el a külvilágtól a Vereckei-hágó közelében. Az úttorlaszokat lánctalpasok segítségével még vasárnap megszüntetik – írta honlapján Kárpátalja kormányzója.

Forrás: MTI – Varga Béla

 

(Ezt a cikket 44 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical