Hírek Járműtechnika Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Személyautók Volkswagen

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen-csoport az EA 189 motorcsalád összes TDI-motorjának átalakítására

Megadta az összes szükséges hivatalos jóváhagyást a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 kódú TDI-motorcsalád különböző tagjaival felszerelt járművek átalakítására. Az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködés mellett a Volkswagen-csoport érintett márkái megkezdik az európai és nemzetközi járműtulajdonosok értesítését a következő hetekben. Az összes ügyfél rövid időn belül foglalhat majd időpontot a járműve módosítására az általa választott hivatalos márkaszervizben.

CC0 Public Domain Kereskedelmi felhasználásra ingyenes https://pixabay.com/hu/aut%C3%B3-volkswagen-c%C3%A9l-ir%C3%A1ny-utaz%C3%A1s-368629/

Németországban az ügyfeleket kétlépcsős folyamat keretében értesítik. Az összes érintett tulajdonost tájékoztatták már tavasszal az első lépcsőben egy, a hatóságokkal egyeztetett levélben arról, hogy járművük érintett a visszahívási akcióban. Most, hogy a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) immár jóváhagyta az összes modell esetében a műszaki megoldásokat, az ügyfeleket egy második levélben arra kérik majd, hogy az általuk választott márkaszervizzel egyeztessenek időpontot.

A Szövetségi Közlekedési Hivatal – ahogyan korábban is tette – megerősítette, hogy a kidolgozott műszaki intézkedések elvégzése nem okoz hátrányos változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. A járműtípusok az átalakítás után megfelelnek a törvényi előírásoknak, valamint a rájuk érvényes károsanyag-kibocsátási szabványoknak.

A Volkswagen nagy erőket fordított a műszaki megoldások kidolgozására, és a nitrogénoxid-témakörben érintett összes járművet kijavítja majd. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezen kívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek ingyenesen cserejárművet ajánlanak fel. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.

A Szövetségi Közlekedési Hivatal jóváhagyása nem terjed ki az érintett járművekre az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Hasonlóképpen a visszahívási és átalakítási kampány még nem kezdődött el a Dél-Koreában forgalomba helyezett EA 189 motorkódú járművek esetében.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

 

(Ezt a cikket 70 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro