Hírek Kiemelt hírek Közút Útdíj

A 3,5 tonna feletti járműveknek díjköteles lett a székesfehérvári elkerülő új szakasza

Díjkötelessé vált januártól a 3,5 tonna feletti össztömegű járművek számára a 7-es és 8-as főutakat összekötő székesfehérvári új elkerülő út, de a 3,5 tonnás össztömeg alatt továbbra is ingyenes a szakasz használata – közölte a székesfehérvári Önkormányzati Kommunikációs Központ kedden az MTI-vel.

A 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakasza.  MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Közlemény szerint a 7-es és 8-as főutakat összekötő új elkerülő, valamint a 801-es út 1,8 kilométernyi szakasza a 2013 nyarán bevezetett magyarországi e-útdíj, a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer részeként vált fizetőssé a 3,5 tonna feletti össztömegű járművek számára.

A motorkerékpárok, személygépkocsik és pótkocsijaik, valamint a legfeljebb 3,5 tonna össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok a használati díjas e-matricás rendszerbe tartoznak, ezért ezeket nem érinti a változás, továbbra is ingyenesen használhatják az elkerülőt – közölték.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: A 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő, újonnan átadott harmadik szakasza 2016. július 18-án. A tizenötmilliárd forintból épült autóút a város elkerülésével köti össze a 8-as főutat az M7-es autópályával. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

(Ezt a cikket 230 alkalommal tekintették meg.)