Baleset-megelőzés Hírek Rendőrségi hírek

Országszerte lefagyott úttestekre számíthatnak a közlekedők!

Eső, ónos eső, fagyott eső, ködszitálás miatt lefagyott útburkolatok, csúszós útszakaszok várhatóak. Kérjük a közlekedők fokozott figyelmét!

Személyi sérüléses balesetek történtek 2016. december 17-én éjszaka az M3-as autópálya Heves megyei és Borsod megyei szakaszán. Reggelre több anyagi káros baleset történt az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán.

Az útburkolat több helyen – a jegesedés miatt – csúszóssá vált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2016. december 18-án 5 óra 5 perckor kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap éjfélig a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken, illetve főként délnyugaton zúzmarás köd várható. Napközben ugyanakkor a Dunántúl nyugati és déli részén átmenetileg szakadozhat a ködtakaró. Főként az ország keleti felén helyenként ónos szitálás, hószállingózás már a nap első felében is előfordul.

Vasárnap késő délutántól északon kis mennyiségű, vegyes formájú csapadék várható. A hószállingózás, gyenge havazás mellett, az Észak-Dunántúlon minimális mennyiségben fagyott eső, ónos eső, nyugaton eső is előfordulhat, keletebbre inkább csak hó formájú csapadék lehetséges, de szintén csak kis mennyiségben.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 23 alkalommal tekintették meg.)