Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan

A Magyar Posta gépjármű flottája 18 elektromos autóval bővült

A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (Áfa) – jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Nissan eNV200 Van Acenta típusú kisáruszállító kézbesítőkocsi a Magyar Posta Zrt. új elektromos autóflottáját bemutató sajtótájékoztatón a Posta központi járműtelepén 2016. december 14-én. A vállalat 18 darab Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa). MTI Fotó: Máthé Zoltán

Illés Zoltán hozzátette: a 18 gépjárműből 10-et a mobilposta szolgáltatásban használnak, 8-at pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban. Az elektromos gépjárművek egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni. A helyszínen kiadott közlemény szerint a társaság az elektromos autók használati tapasztalatai alapján dönt majd az elektromos flotta további bővítéséről. A vezérigazgató beszámolt még a 2016-os beszerzésekről is, mint mondta: a társaság a 3000 darabos gépjármű flottájából idén 569 gépjárművet cserélt le, valamint ezen felül vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt.

A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg – ismertette Illés Zoltán. A közleményben kiemelték: a Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását, ezért helyez nagy hangsúlyt a gépjármű flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén jelentősen kisebb lesz a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, az általuk elfogyasztott üzemanyag mennyisége.

A tervezett fogyasztás az új járműveknél éves szinten mintegy 90 ezer liter benzinnel csökken majd – fejtette ki Illés Zoltán.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója a Posta új elektromos autóflottáját bemutató sajtótájékoztatón a Magyar Posta Központi Járműtelepén 2016. december 14-én. A vállalat 18 darab Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa). MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

(Ezt a cikket 91 alkalommal tekintették meg.)