Átadták a 46-os főút tizenegy kilométeres felújított szakaszát Mezőtúrnál

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Tizenegy kilométeren újult meg a 46-os számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás pénteki átadásán Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Mezőtúr határában elmondta: Jász-Nagykun-Szolnok megye több útszakaszát is korszerűsíti a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 26,6 kilométeren a Komplex Útfelújítási Program keretében, 69 milliárd forintból.

A közlemény szerint a most átadotton kívül a 4-es főút Fegyvernek-szapárfalui belterületét, a 32-es főút Szolnok és Újszász közötti külterületi szakaszának egy részét, a 44-es főút egy csomópontját és a Tiszaföldvárt Mezőtúrral összekötő 4628-as út egy részét érintő munkálatok befejezésének véghatárideje november 22.

A felújításoknak köszönhetően az érintett területeken jelentősen javultak a közúti közlekedés biztonsági feltételei és rövidültek a menetidők – idézte az államtitkárt a közlemény. Közlése szerint a jelzett szakaszokon a már meglévő, de elöregedett felső aszfaltréteg marását követően új, megfelelő vastagságú burkolatot terítettek le. Ezen kívül autóbuszmegállók felújítását, árkok, padkák, átereszek javítását is elvégezték. Több helyen burkolatprizmákat telepítettek, egyúttal megújítva a jelzőtáblákat és szalagkorlátokat is. A

pénteken felavatott 46-os főút-szakasz mentén mindezek mellett 710 fát és 9100 cserjét is elültettek. .

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 85 alkalommal tekintették meg.)