Bemutatkozik Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. új ügyvezető igazgatója

Forrás: DAF │ Hungarotruck Kft.

Tettvággyal és tervekkel tele

Idén július 1-jétől Kiss Dávid tölti be a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatói posztját, aki a DAF Trucks, illetve a PACCAR cégcsoporton belül szerzett jelentős nemzetközi tapasztalatait is kamatoztatja majd új tisztségében. Tervei között szerepel, hogy a piacvezető pozíció megtartása mellett lehetőség szerint még tovább növelje a DAF magyarországi piaci részesedését, illetve még hatékonyabbá tegye a szervezet munkáját az ügyfélelégedettség további javítása érdekében.

Forrás: DAF │ Hungarotruck Kft.
Forrás: DAF │ Hungarotruck Kft.

Kiss Dávid viszonylag fiatalon került a Hungarotruck Kft. csapatába 2006-ban. Kezdetben asszisztensként a marketing területén tevékenykedett, majd hamarosan átkerült az újonnan alapított DAF Hungary Kft. kötelékébe. Itt többek között hálózatfejlesztéssel és az alkatrészüzletággal foglalkozott. Ezt követően 2009-ben a PACCAR Parts alkatrészüzletág magyarországi vezetőjévé nevezték ki, és 2013 tavaszáig ebben a pozícióban dolgozott. Kiss Dávid eredményes munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az alkatrészüzletág forgalma a nyolcszorosára nőtt az elmúlt tíz évben.

Ennek a sikernek is köszönheti azt a lehetőséget, hogy 2013 tavaszától Londonban, az Egyesült Királyság piacán folytathatta ezt a tevékenységét a PACCAR Partson belül, majd később a flották kiszolgálásának fejlesztésével foglalkozott az alkatrész-üzletágazatban. Ennek eredménye volt például a DAF kreditkártya bevezetése, amely leegyszerűsítette a flottás ügyfelek pénzügyi folyamatait.

Kiss Dávid 2015 végén újabb nemzetközi lehetőséget kapott, ezúttal az Egyesült Államokban, ahol a Peterbilt középkategóriás teherautóinak piacrészét kellett növelnie. A célkitűzés teljesítése érdekében egy új csapatot, illetve értékesítési modellt állított fel, amely tavasszal már az első sikereket is meghozta. „Éppen ennek az izgalmas kihívásnak a megvalósítása közben érkezett a következő ajánlat: a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatói székének elfoglalása. Bevallom, nem volt könnyű a döntés, hiszen két nagyon jó lehetőség közül kellett választanom. Végül ez utóbbi mellett döntöttem, és most már egészen biztos vagyok abban, hogy helyesen” – kezdte Kiss Dávid.

„Nagyon jól érzem magam újból Budapesten, és gyönyörű kihívásnak tartom a mostani feladatomat. Habár jól ismertem a két magyarországi céget a nemzetközi pályafutásom előtt, az elmúlt több mint három év alatt sok minden változott itt, akárcsak a piacon. Ezért ismét pontosan fel kell mérnem a helyzetet, sokat tájékozódom a kollégáimtól, illetve rendszeresen találkozom az ügyfeleinkkel. Ugyanakkor már kezdenek kirajzolódni a konkrét terveim, illetve vannak új ötleteim. Ügyfeleinktől azt a visszajelzést kapom, hogy a piacon a DAF messze a legjobb a szervizkiszolgálás, illetve a háttértámogatás minősége terén. Ennek fenntartása, sőt, fokozása érdekében a Hungarotrucknál a szervizkapacitás további növelését tervezzük, valamint szükség szerint a vevőszolgálati mozgó értékesítők csapatát is bővítjük majd. A hálózat országos lefedettségében még vannak fehér foltok, ezeket igyekszünk a közeljövőben orvosolni. A járműértékesítés terén pedig szeretném lehetővé tenni, hogy az értékesítők több új ügyfelet tudjanak megkeresni, illetve megnyerni, növelve ezáltal a piaci részesedésünket. Mindemellett már egy konkrét intézkedésről is beszámolhatok. Nemrég bevezettünk egy új belső rendszert, amely jobban összekapcsolja a járműértékesítők, a szervizben dolgozók és az alkatrész-értékesítők információit az egyes ügyfelekkel folyó tárgyalásokkal kapcsolatban. Ezáltal csökkent a kollégák adminisztrációs terhelése, hatékonyabbá vált a munkavégzés, átláthatóbbak a folyamatok, és mindezek eredményeként ügyfélközpontúbb a kiszolgálás. Végül szeretném kiemelni, hogy piackutatásaink alapján Európa-szerte, de különösen Magyarországon megfigyelhető, hogy a DAF tehergépkocsikat megismerő ügyfelek legtöbb esetben márkahű rajongókká válnak. Erre utal egyik eredeti marketingszlogenünk, amely szerintem jól kifejezi vállalatunk filozófiáját: Egyszer DAF, mindig DAF” – foglalta össze Kiss Dávid.

Forrás: DAF Hungarotruck Kft.

(Ezt a cikket 620 alkalommal tekintették meg.)