Baleset-megelőzés Hírek Rendezvények Szervezetek hírei Versenyek

NiT Hungary: MEGTALÁLTUK 2016. LEGKIVÁLÓBB MAGYAR KAMIONSOFŐRJÉT!

A NiT Hungary és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán október 1-én tartottuk meg az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági verseny döntőjét, melyen nagy izgalmak között derült ki, hogy 2016-ban ki Magyarország legjobb kamionsofőrje.

mosoczi-laszlo-sza_6536_kicsi

A döntőt megtisztelte jelenlétével, és köszöntötte a versenyzőket Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

A közönség számára nyitott, családi közlekedésbiztonsági nappal egybekötött döntő feladatai idén is komoly szakmai felkészültséget, koncentrációt és lélekjelenlétet igényeltek a versenyzőktől. A rendezvény nézőinek, a versenyzők családtagjainak valóban nem mindennapi élményben, óriási izgalmakban volt részük.

konczol-andras-szb_9003_kicsiA dobogó legfelső fokát immár második alkalommal foglalta el a maximális 33 000 pontból 21 500 pontot megszerző Könczöl András (Vere Gestum Kft.). A 2013. év győztese ezzel megismételte három évvel ezelőtti kiváló teljesítményét, újra ő viselheti a megtisztelő Best Truck Driver Hungary címet és ismét nettó 1 millió forinttal gazdagodott.

Őt követte 19 925 ponttal új versenyzőnk, az „ezüstérmes” Kövesárki Kálmán (Kanizsa Sprint Kft.), valamint harmadikként a már rutinos döntősnek számító Engárt Mihály (Mewa Magyarország Kft.) 19 250 ponttal.

A díjakat a verseny főszervezőinek képviseletében Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára és Óberling József r. alezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, valamint Mosóczi László helyettes államtitkár adta át.

sza_6713_kicsiAz „5 tengelyen – biztos kézzel” közlekedésbiztonsági verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend gépkocsivezetői körökben; a 350 regisztrált nevező közül idén is negyvenen szereztek jogosultságot arra, hogy megmérettessék magukat támogatónk, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. bicskei telephelyén megtartott elődöntők egyikén. A 10 legjobb versenyző jutott tovább a döntőbe, ahol ez alkalommal egy komplex fuvarba indulási feladatsorral, valamint egy kilenc feladatból álló vezetéstechnikai és vészhelyzet-elhárítási feladatsorral kellett megbirkózni. Záró feladatként a versenyzőknek egy szimulált baleseti helyszínen kellett bizonyítaniuk elsősegély-nyújtási felkészültségüket.

Szívből gratulálunk minden versenyzőnek, és további sok szép szakmai sikert kívánunk!

A döntő megható pillanatokat is tartogatott: a versenyzők jelenlétében, a gépkocsivezetői szakma szolidaritásának megnyilvánulásaként a döntő helyszínén vette át a Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa támogatását Bárándi Attila. A szervezők őszintén bíznak abban, hogy a támogatás hozzájárul a Calais közelében súlyosan bántalmazott és jelenleg is gyógykezelés alatt álló kamionsofőr mielőbbi felgyógyulásához.

szb_8251_kicsi

A döntőn elért eredményeket a www.5tengelyen.hu oldalon tekinthetik meg, folyamatosan frissülő képgalériával.

Támogatóinknak köszönjük azt a felbecsülhetetlen segítséget, mellyel hozzájárultak a versenysorozat színvonalas megrendezéséhez!

NiT Hungary

Print

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)