Felborult egy sertést szállító kamion pótkocsija Öcsödnél

Tűzoltók egy sertést emelnek ki egy felborult kamionból Öcsödnél 2016. október 5-én. A gépjármű nyolcszáz sertést szállított, ezért hatósági állatorvost is kértek a helyszínre. MTI Fotó: Donka Ferenc

Délutánra megszűnt a forgalomkorlátozás Öcsöd külterületén, ahol szerda délelőtt felborult egy sertéseket szállító kamion pótkocsija – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Sertéseket terelnek egy felborult kamion közelében Öcsödnél 2016. október 5-én. A gépjármű nyolcszáz sertést szállított, ezért hatósági állatorvost is kértek a helyszínre. MTI Fotó: Donka Ferenc
Sertéseket terelnek egy felborult kamion közelében Öcsödnél 2016. október 5-én. A gépjármű nyolcszáz sertést szállított, ezért hatósági állatorvost is kértek a helyszínre. MTI Fotó: Donka Ferenc

S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: délután a tűzoltók a kerekeire állították és levontatták az útról a sertéseket szállító kamiont. A nyolcszáz malacból 266 pusztult el, a megmaradt 534 állatot mentesítő jármű szállította tovább.

A tűzoltóknak fel kellett feszíteniük, illetve le kellett vágniuk a kamion rakterét lezáró ajtókat, mert az állatok egymást taposták, több közülük megfulladt, ezért a mentést minél hamarabb meg kellett kezdeni – tette hozzá.

Az épségben maradt sertéseket a helyszínen kialakított mobil karámba terelték, az állatokat hatósági állatorvos vizsgálta meg. A szétszaladt malacokat helyi önkéntesek és az Országos Állatvédőrség önkéntesei terelték össze.

A műszaki mentési munkálatokat a szarvasi, a kunszentmártoni és mezőtúri hivatásos tűzoltók végezték, a szerelvényt a szegedi hivatásos tűzoltók darujával állították vissza a kerekeire – közölte a szóvivő, aki kitért arra: a 44-es főút érintett szakaszát a közútkezelő tisztította meg, az elpusztult állatokat speciális járművel szállították el.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Tűzoltók egy sertést emelnek ki egy felborult kamionból Öcsödnél 2016. október 5-én. A gépjármű nyolcszáz sertést szállított, ezért hatósági állatorvost is kértek a helyszínre. MTI Fotó: Donka Ferenc

 

(Ezt a cikket 96 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!