Hírek Kiállítások Kishaszonjárművek Környezetbarát Külföld Márkahírek Nissan Rendezvények

ÚJABB SZAKMAI DÍJAT NYERT A NISSAN e-NV200

A 100%-ban elektromos meghajtású Nissan e-NV200 nyerte el a 2016-os Német Haszongépjármű-díjat az Elektromos hajtású városi áruszállítók speciális kategóriájában.

Az elektromos haszonjárművek legjobbjait elismerő szakmai díjat a teljesen elektromos hajtásláncot nagyméretű raktérrel kombináló kompakt kisáruszállító kapta meg elsőként. A rangos díjat, ami a modell történetének tizenhatodik hasonló szakmai elismerését jelenti, 2016. szeptember 23-án, a hannoveri IAA haszongépjármű-kiállításon adták majd át.

416120457_nissan_e_nv200

A Handwerk-Magazin és Deutschen Handwerks Zeitung szaklapok által odaítélt díjat az ágazat szereplői az egyik legjelentősebb minőségi indikátornak tekintik. A szavazatok különböző szakmák képviselőitől – a strapabíróság és a praktikus megoldások legavatottabb szakértőitől – érkeznek, akik a díjra jelölt modelleket két napon át, minden részletre kiterjedően tesztelik. Idén különböző szakmák képviseletében összesen 15 vállalkozó és mesterember vett részt a tesztekben, melyek során – most első alkalommal – elektromos furgonokat is vizsgáltak.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője ennek kapcsán elmondta: „Nagyszerű érzés, hogy a teljesen elektromos kisáruszállítónkat ilyen kedvezően fogadták az iparági szereplők és a különböző szakmákat képviselő felhasználók is. 

Az elmúlt öt év során azt láttuk, hogy egyre többen váltanak elektromos autókra a Nissan LEAF és e-NV200 modellekkel, és ez alól a vállalkozások sem jelentenek kivételt. Európa szerte a kisvállalkozások és a különböző mesteremberek számára a költséghatékony, zéró emissziós áru- és személyszállítás az olyan díjnyertes modellekkel vált kézzelfogható lehetőséggé, mint az e-NV200 furgon és az Evalia kisbusz.”

A Nissan e-NV200 több mint 4,2 m3-es rakterével és kategóriájában a legjobb, 770 kg-os terhelhetőségével két EUR raklapot is könnyedén befogad. A be- és kirakodást oldalsó tolóajtók, illetve a szélesre nyíló hátsó csomagtérajtó könnyítik meg.

Az e-NV200 villanymotorját a Nissan LEAF-ben is használt egység alapjain fejlesztették, beépített akkumulátorait pedig kevesebb mint 30 perc alatt lehet 0-ról 80 százalékig tölteni. A vállalkozások számára emellett a szinte zajtalan működésű, emissziómentes hajtásrendszer is vonzó lehet.

A haszongépjárműként (Combi) és teljesértékű személyszállító kisbuszként (Evalia) is rendelhető Nissan e-NV200 üzemeltetési költségei rendkívül alacsonyak: brit adatok alapján kilométerenként akár 0,03 euróra is leszoríthatók, míg a szervizköltségek mintegy 40 százalékkal alacsonyabbak lehetnek egy hasonló dízelmotoros járműhöz képest.

A Nissannal, illetve a Nissan autókínálatával kapcsolatos további információkért kérjük, látogassa meg az alábbi weboldalt: http://www.nissan.hu/

Forrás: Nissan

(Ezt a cikket 55 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro