NiT Hungary – CALAIS-I TÁMADÁS: MIT TEHET A MUNKÁLTATÓ, MIT TEHET A GÉPKOCSIVEZETŐ?

Forrás: NiT Hungary

A múlt héten Calais-tól nem messze életveszélyes támadás ért egy magyar kamionsofőrt. Arról, hogy az ilyen esetek elkerülésére hogyan lehet felkészülni, Dittel Gábor, a Nit Hungary ipartestület ügyvezető főtitkára adott nyilatkozatot a Hír TV szeptember 26-i hírműsorában.

Az eset tanulságaiból kiindulva minden érintett fuvarozó munkáltató számára tanácsos átismételni a szerveztünk által a migránsválság kezdetekor közzétett, és az interjúban is említett ellenőrzési protokollt. Az ebben szereplő tanácsok betartása és az ellenőrzést dokumentáló okiratok használata révén elkerülhető úgy az illegális bevándorlók járműre való feljutása, mint az esetleges angliai büntetés, vagy az akár tettlegességig is fajuló atrocitás. Ez utóbbi esetben nagyon fontos, hogy a gépkocsivezető kerüljön minden személyes kontaktust a járművére feljutni szándékozókkal; fülkéjét tartsa zárva, ne hagyja el, és ha bármilyen jelét tapasztalja annak, hogy járművébe illetéktelenek próbálnak bejutni, azonnal hívjon segítséget.

A NiT Hungary természetesen szolidaritását fejezi ki, és együttérzéséről biztosítja a megtámadott gépkocsivezetőt. Dittel Gábor, a Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa kuratóriumának elnöke javaslatára az alapítvány soron kívüli támogatás nyújtásáról döntött a sérült és családja részére, ezzel is segítve a gépkocsivezető mielőbbi felépülését és rekreációját. A „Segítőkéz” alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy szociális támogatást nyújtson minden olyan vállalkozó, szakmai irányító vagy alkalmazott és családja számára, aki a tevékenység végzése közben bekövetkezett tragikus eseményekkel összefüggésben munkáját végleg vagy hosszabb ideig nem tudja folytatni.

Forrás és kiemelt kép: NiT Hungary

(Ezt a cikket 489 alkalommal tekintették meg.)