Elismerésben részesült az új Scania generáció – Az S szériát választották meg az „International Truck of the Year 2017”-nek

Forrás: Scania

A Scania ismét megnyerte a tekintélyes „International Truck of the Year” díjat. A zsűri indoklásában egyéb tényezők között kiemelte az új tehergépkocsi generáció gépkocsivezető komfortját, a biztonsági szempontokat és általános pozitív hatását a fuvarozókra.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

„A díj annak élenjáró elismerése az iparágban, hogy az összes mérnökünk, de gyakorlatilag az egész Scania kiváló munkát végzett” – mondta Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója. „Mindig az a célunk, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak és igényeinek, és a zsűri indoklása annak világos visszaigazolása, hogy a helyes megközelítést követtük az új tehergépkocsi generációnál”.

A zsűri, mely 25 vezető európai kereskedelmi újság írójából tevődött össze az olasz Gianenrico Griffini autós újságíró elnökletével, ezt írta indoklásában: „A Scania az új sorozatával egy olyan tehergépkocsit alkotott, mely az igazi „csúcstechnológiát” kelti életre a nagyteherbírású haszonjármű szegmensben, mely nem csak a ma, hanem a holnap szállítási igényeit is képes kielégíteni.” Az IToY zsűrije kiemelte a Scania testreszabott szerviz szolgáltatási ajánlatát, mely azon alapul, hogy több mint 200 000 összekapcsolt Scania jármű fut kint az utakon.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

A díjat az S széria kapta – az új hálófülke a sík padlóval főként a hosszú távú fuvarozást végzők számára készült, és ez az, amit a Scania az új generációja kapcsán bemutatott. „Az S fülke a sík padlójával tényleg személygépkocsiszerű vezetési élményt nyújt” – mondta Griffini. A különleges kényelmet és páratlan teret kínáló S fülkéket ezen kívül fel lehet szerelni kétoldali függöny légzsákokkal, mely egy olyan biztonsági tulajdonság, amit a Scania kínál elsőként a tehergépkocsik világában.

„Az új elismerésben részesülő tehergépkocsi generáció fejlesztésén 3 500 mérnökünk dolgozott Södertäljében, együtt más Scania munkatársakkal, szoros párbeszédet folytatva ügyfeleinkkel” – mondta Henriksson. „A díj azt bizonyítja, hogy Svédország még mindig egy vezető ipari ország és versenyképes a világ piacain.”

Forrás: Scania

A Scania 125 éves történelmében az új modellbe való befektetés a legnagyobb a vállalat életében. Összességében 20 milliárd SEK-et fordítottak az új gyártmányok és szolgáltatások fejlesztésére.


A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 123 alkalommal tekintették meg.)