Hankook SmartControl TW01: az új speciális téli gumiabroncs pótkocsikhoz

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook vállalat bemutatja új SmartControl TW01 speciális téli gumiabroncsát tehergépjármű pótkocsikhoz. A terméksorozatban a kormányzott és hajtott tengelyekhez forgalmazott abroncsok mellett a Hankook most egy teljes körű téli megoldást kínál az ügyfelek számára. A SmartControl TW01 385/65R22.5 méretben kapható, de hamarosan több méretben is elérhető lesz. A Hankook az új abroncsot az idei, 66. IAA Haszongépjármű Vásáron mutatja be Hannoverben.

20160901_hankook_smartcontrol_tw01_the_new_winter_specialist_for_trailer_tyres_2_04

A prémium abroncsokat gyártó Hankook első alkalommal mutat be kimondottan pótkocsi tengelyekre gyártott téli gumiabroncsot. A SmartControl TW01 a Hankook SmartControl téli abroncs sorozatát egészíti ki, melyből a SmartControl AW02 a kormányzott kerekekhez, míg a SmartControl DW07 a hajtott tengelyhez készül. Ahogy a korábbi gumiabroncsok, az új SmartControl TW01 is viseli az M+S jelölést és a három hegycsúcs hópehellyel (Three Peak Mountain Snowflake /3PMSF) szimbólumot. Ez azt jelzi, hogy különösen jól megfelel a legszélsőségesebb téli útviszonyok közötti vezetéshez.

Az új téli gumiabroncson az öt bordás futófelület három belső bordáját Multi-3D lamellákkal alakították ki, amelyek kiváló fékteljesítményt biztosítanak nedves, havas és jeges útfelületeken. A lamellák a futófelületi mintaelemeknek nagyfokú stabilitást is biztosítanak, aminek köszönhetően egyenletes a futófelület kopása, ezáltal pedig megnő a futásteljesítmény és javul az üzemanyag-hatékonyság. A négy fő futófelületi mintaárok a cikk-cakkos mintázattal kiváló oldalirányú stabilitást biztosít, valamint optimális vízkiszorítást tesz lehetővé, ami csökkenti a vízensiklás kockázatát nedves vagy latyakos úton. A SmartControl TW01 masszív, lamella nélküli vállrészi mintaelemei mindkét külső futófelületi bordánál stabilitást és kiváló tapadást biztosítanak nedves és száraz útviszonyok között egyaránt, illetve nagy futásteljesítményt tesznek lehetővé.

A SmartControl TW01 gumikeverékeit speciálisan téli útviszonyokra fejlesztették ki. A hideggel szemben különösen ellenálló (alacsony üvegesedési hőmérsékletű) szintetikus gumianyag lehetővé teszi, hogy a futófelületi keverék ne keményedjen meg rendkívül alacsony külső hőmérséklet esetén sem, így állandóan jó téli jellemzőket biztosít. A speciális futófelületi keverék kedvező hatással van a futásteljesítményre és a gördülési ellenállásra is.

A Smart Control terméksorozat speciális szerkezeti kialakításának köszönhetően az övpánt mozgása minimálisra csökken, ennek köszönhetően általában alacsonyabb az abroncs futás közbeni hőmérséklete, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Emellett a Hankook SCCT (Stiffness Control Contour Theory / merevségszabályozó kontúr elmélet) technológia optimális kontúrt garantál a jó kezelhetőség érdekében, a fejlett peremmaghuzalos technológia pedig kiváló újrafutózhatóságot tesz lehetővé. A Hankook új SmartControl TW01 téli gumiabroncsa a tehergépkocsi pótkocsikhoz jelenleg 385/65R22,5 méretben kapható. A SmartControl sorozat bővítése, beleértve az új méreteket a kormányzott és hajtott tengelyekhez, a jövő évben várható.


A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

További információ: www.hankooktire-press.com és www.hankooktire-eu.com

Forrás: Hankook Tire Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 93 alkalommal tekintették meg.)