Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Külföld Statisztikák

Dinamikusan bővül a haszongépjárművek piaca az EU-ban

Az Európai Gépkocsigyártók Szövetségének (Acea) csütörtökön közzétett jelentése szerint júniusban éves szinten 13,3 százalékkal 224 ezerre emelkedett a forgalomba állított új haszongépjárművek – kamionok, teherkocsik, buszok, furgonok – száma az Európai Unióban.

Iveco teherautók a Danube Truck Magyarország Kft. központi telephelyén 2014. július 10-én. A társaság megalapítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az új cég vette át az Iveco Magyarország Kft.-től az Iveco márkájú haszongépjárművek, könnyű és nehéz teherautók valamint autóbuszok értékesítését. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Illusztráció – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az értékesítés az autóbuszok kivételével a piac minden szegmensében emelkedett. Az első fél évben 13,5 százalékkal 1,17 millióra nőttek az eladások. A leggyorsabban, 30,8 százalékkal Olaszországban nőtt a kereslet, majd Spanyolország (14,0 százalék) és Franciaország (12,7 százalék) következik.

Az Acea statisztikái szerint Magyarországon júniusban 1859 haszonjárművet helyeztek forgalomba, 27,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az év első hat hónapjában 10 121 járművet adtak el, ez 23,7 százalékos növekedés.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 83 alkalommal tekintették meg.)