Az IVECO bemutatja az új STRALIS XP tehergépjárművet, a távolsági fuvarozás TCO2-bajnokát

Iveco Stralis XP - Forrás: Iveco

Az új IVECO STRALIS XP a legmegbízhatóbb és legtakarékosabb teherautó a piacon, amely a lehető legátfogóbb megoldást kínálja a távolsági fuvarozáshoz – egy olyan komplett csomagban, amely a teljes birtoklási költség és a CO2-kibocsátás csökkentésére tervezett terméket és szolgáltatásokat foglalja magában.

Iveco Stralis XP Fotó: Iveco
Iveco Stralis XP – Fotó: Iveco

A legfejlettebb technológiákat felvonultató új STRALIS XP a tökéletes távolsági tehergépjármű. Fedélzetén az üzemanyag-hatékonyságot növelő jellemzők és szolgáltatások egész sorát találjuk, amelyek mind a megbízhatóság és a fuvarvállalat nyereségességének maximalizálását célozzák.

Az akár 11 százalékos üzemanyag-megtakarításnak köszönhetően és a TCO (total cost of ownership, teljes birtoklási költség) hosszú távú feladatok esetén jelentős, akár 5,6 százalékos csökkentése jóvoltából az új STRALIS XP a távolsági fuvarozás TCO2-bajnoka.

Az IVECO bemutatja az új STRALIS XP tehergépjárművet, amely a legmegbízhatóbb és legtakarékosabb teherautó a piacon. Kifejezetten annak érdekében került kifejlesztésre, hogy megfeleljen a nemzetközi hosszútávú fuvarozási üzletág követelményeinek, ezért a legjobb megoldást nyújtja hatékonyság, fenntarthatóság és teljes birtoklási költség (total cost of ownership, TCO) tekintetében.

Az új IVECO STRALIS XP a STRALIS HI-WAY megbízható alapjaira épít – a 2012-ben bemutatott járművet a „2013-as Év Nemzetközi Tehergépjárműve” díjjal tüntették ki. Az újdonságban elődje legjobb tulajdonságai tovább élnek, különös tekintettel a HI-WAY fülkére, amelyet igazán nagyra értékelnek az ügyfelek. Emellett további hagyomány az előd kiemelkedő minősége és megbízhatósága, valamint az IVECO egyedülálló HI-SCR Euro VI megoldása, amely nem igényel regenerációt és hosszútávon megőrzi a motor és a jármű értékét.

Iveco Stralis XP - Forrás: Iveco
Iveco Stralis XP – Forrás: Iveco

Teljesen megújult a hajtáslánc, új az elektromos és az elektronikus rendszer, új és kategóriája legjobbjának számít a sebességváltó, a hátsó híd, illetve a hátsó felfüggesztés.

Mérnökeink átdolgozták a motort, megtartották a bevált HI-SCR technológiát és a legújabb GPS-alapú prediktív funkciókkal bővítették a kelléktárat. Ezek mind tökéletesen illeszkednek a számtalan új és innovatív üzemanyag-takarékos jellemzőhöz és a különleges szolgáltatások egész sorához, amelyeket az IVECO mind a megbízhatóság maximalizálására és a CO2- kibocsátás, illetve a TCO csökkentésére tervezett.

A továbbfejlesztések és az új jellemzők összesen akár 11 százalékos üzemanyagmegtakarítást eredményeznek, míg az új szolgáltatások akár további 3 százalékkal mérséklik a fogyasztást. Összességében a STRALIS XP termék és a hozzá kapcsoló szolgáltatások együttesen igazán meggyőző mértékben, 5,6 százalékkal csökkentik a teljes birtoklási költséget távolsági fuvarozás esetén.

Iveco Stralis XP - Forrás: Iveco
Iveco Stralis XP – Forrás: Iveco

Pierre Lahutte, az IVECO márka elnöke nyilatkozata az újdonság kapcsán:„Az új STRALIS XP a legmodernebb technológiákkal rendelkező teherautó, amely rendkívüli teljesítményt nyújt TCO és CO2-kibocsátás tekintetében. Ez a tökéletes tehergépkocsi a távolsági fuvarozásban dolgozó üzemeltetők számára: ők azt várják a járműveiktől, hogy azok ne álljanak le, ne lépjenek fel problémák, ne legyen felesleges állásidő és kis teljes birtoklási költséget biztosítsanak. Terméket és szolgáltatásokat tökéletesen integráló egyedi megközelítésünkkel egy kiemelkedő megbízhatóságú és kiváló üzemanyag-fogyasztású járművet fejlesztettünk ki, amely ráadásul üzemidő garanciánkkal és a fl ották üzemeltetését hatékonnyá tévő szolgáltatások egész sorával is rendelkezik. Az új STRALIS XP egy vérbeli TCO2-bajnok, amely arra született, hogy Európa autópályáin fusson.”

A teljes birtoklási költséget csökkentő jellemzők és szolgáltatások

Számtalan olyan alapáras jellemzővel bír az új STRALIS XP, amelyek az üzemanyag-fogyasztás csökkentését célozzák. Ezek között megtaláljuk a Smart Auxiliaries intelligens segédberendezéseket, amelyek automatikusan lekapcsolnak, illetve energiatakarékos módba váltanak, amennyiben nincs rájuk szükség. Az IVECO prediktív, GPS-alapú Hi-Cruise rendszere olyan vezetői segédrendszereket szabályoz, mint a szabadon gurítás (eco-roll), az automatizált fokozatváltás és a sebességszabályzás. Az új 12 fokozatú HI-TRONIX automatizált sebességváltóval, az EcoSwitch sebesség- és forgatónyomaték-korlátozóval, az optimalizált hátsóhíd-áttétellel és a Michelin által kifejlesztett kis gördülési ellenállású gumiabroncsokkal együtt ezek a jellemzők a hatékonyság és biztonság legjobb kombinációját alkotják. A hosszabb, 2,47 áttételezésű hátsó híd további üzemanyag-megtakarítást eredményez a 7 százalékkal kisebb fordulatszám jóvoltából.

Iveco Stralis XP - Forrás: Iveco
Iveco Stralis XP – Forrás: Iveco

Az új STRALIS 480XP és 570XP változatokat kifejezetten a rendkívül nagy távolságú feladatokra terveztük. Ezek Smart EGR rendszerrel rendelkeznek, amely az IVECO szabadalmaztatott HI-SCR kipufogógáz-utánkezelő rendszerével együttműködve optimalizálja az égésfolyamatot, ami jelentős megtakarítást eredményez a nagy távolságú fuvarozásban. Ez a megoldás a kipufogógáznak csupán rendkívül kis részét – mindössze 8 százalékot – vezeti vissza a motorba, így lehetővé teszi, hogy a befecskendezés előbb megkezdődhessen. Ez nagyobb üzemanyag-hatékonyságot eredményez, miközben a HI-SCR rendszer által biztosított kiemelkedően magas, 97 százalékos nitrogénoxid-átalakítási arány megmarad. A HI-SCR többi előnyéről sem kell lemondani: nincs regeneráció, nincs nagyobb hűtési igény, nincs megnövekedett szervizigény – a leghosszabb szervizintervallumok pedig további fogyasztásés TCO-csökkenést eredményeznek az ügyfélnek. Ezzel a megoldással az IVECO és motorfejlesztő partnere, az FPT Industrial ismét bizonyítják hosszú ideje megalapozott vezető szerepüket az üzemanyag-hatékony technológiák terén.

Az IVECO új generációs szolgáltatásait, a TCO2 LIVE moduláris program részeként alapáron kínáljuk az új STRALIS XP járművekhez. Ezek között megtaláljuk a TCO2 Smart Report szolgáltatást, amely részletes jelentést nyújt a fl otta minden járművének üzemanyagfogyasztásáról, amelyet hetente automatikusan elküld az ügyfélnek. Szintén szerepel a programban a TCO2 Advising, amely üzemanyag-hatékonysági tanácsokat nyújt a valós körülmények között üzemelő teherautók elemzésével nyert rendkívüli tapasztalatunkra és szakértelmünkre építve. Mindkét megoldás integrálható a TCO2 Driving tanfolyamokkal, amelyeket az IVECO szakképzett oktatói tartanak. Ezek az új szolgáltatások további akár 3% megtakarítást eredményezhetnek.

Iveco Stralis XP - Forrás: Iveco
Iveco Stralis XP – Forrás: Iveco

Emellett az új STRALIS XP az exkluzív Uptime Garanciával érkezik, ez a teljesen új formula védi az ügyfelet a műszaki okokra visszavezethető kellemetlenségektől és a járművet a lehető leggyorsabban – 24 órán belül – újra útnak indítja műszaki hiba esetén, a javítást a legközelebbi IVECO Truck Station márkaszervizben végezve. Az új STRALIS XP bevezetésére és az Uptime Garanciára készülve az IVECO kiépítette Truck Station hálózatát a fő európai transzportfolyosók mentén.

Forrás: DanubeTruck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 901 alkalommal tekintették meg.)