Hankook AL10+ e-cube MAX: új alacsony oldalfalú gumiabroncs a kormányzott tengelyre

Manapság, amikor egyre nagyobb és nagyobb mennyiségek szállítására van igény, a flottakezelő cégek hamar elérik a legálisan engedélyezett 4 méteres külső magassági határt a kereskedelmi járműveken. Ez a probléma még hangsúlyosabbá válik, ha a szállítmányozó cég – ráadásul a nagy mennyiségű fuvarok mellé – nagyméretű és nehéz árut is akar szállítani. Ebben az esetben a szabványos 295/60 vagy 315/60 méretű abroncsokkal gyorsan eléri a a terhelhetőségi kapacitás határát. A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook ezért most az alacsony építésű szegmens számára kihozta az AL10+ e-cube MAX nagy távolságra szánt gumiabroncsot. Az új, alacsony oldalfalú gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben a tehergépkocsik kormányzott tengelyére tervezték, különös tekintettel a nagyméretű szállítmányok követelményeire.

Hankook_AL10_e-cube_Tread_Detail

A flottakezelők a 60-as és 80-as közötti sorozatú gumiabroncsokkal eddig nem tudták teljes mértékben kihasználni a maximális, 3 méteres belső rakománymagasságot anélkül, hogy túllépnék a legálisan engedélyezett négy méteres teljes magasságot. Ennek következtében terhelési kapacitás vész el, ami a későbbiekben gazdasági veszteséget jelenthet. Mindezekből következően, illetve a piaci trendet követve a Hankook a tehergépkocsik kormányzott tengelyére szánt 50-es sorozatba tartozó abroncsot kínál ügyfeleinek. Az AL10+ e-cube MAX gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben, kizárólag nagy távolságokon dolgozó kamionokon való használatra tervezték, 156-os terhelhetőségi index-szel, ami azt jelenti, hogy a tengely legfeljebb 8 tonnával terhelhető. Az abroncs kisebb átmérőjével csökken a vonójármű csatlakoztatási magassága, aminek következtében a belső rakomány magassága növelhető, vagyis az alacsony profilú gumiabroncsoknak köszönhetően a három méteres magasságú rakodási felület teljes egészében kihasználható.

A kereskedelmi járművekhez tervezett e-cube MAX gumiabroncs család maximális költséghatékonyságot, energiahatékonyságot és környezetbarát jellemzőket biztosít, hosszirányú mintaárkokkal kialakított, hullámszerkezetű futófelületének köszönhetően megelőzi az egyenetlen kopást, amivel hosszabb élettartamot garantál. A AL10+ e-cube MAX gumiabroncs a továbbfejlesztett futófelületnek és a nagyobb terhelhetőségi indexnek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonységot tesz lehetővé, és emellett a terhelhetőségi indexe is . magasabb Az egyenes mintaárok-szerkezet biztos iránytartást, maximális pontosságú kormányzást és jobb vízelvezetést tesz lehetővé.

The low profile tyre AL10+ e-cube MAX for the steering axle was developed in size 355/50R22.5 exclusively for use on jumbo trucks for long distances, and it provides a load index of 156, which means that the axle can be loaded with a weight of up to 8 tons.

A nagy távolságú szállításhoz a kormányzott tengelyre tervezett modellt a hajtott tengelyen a DL10+ e-cube MAX egészíti ki. A háromdimenziós lamelláknak köszönhetően az abroncs kiváló vonóerőátvitelt nyújt a vezetőknek, miközben a különlegesen széles mintaelemblokkok és a mély mintaárkok nagyobb futásteljesítményt tesznek lehetővé. A DL10+ e-cube MAX mintaelem-stabilizátorai hozzájárulnak a magasabb élettartamhoz és az alacsonyabb gördülési ellenálláshoz. Az e-cube MAX sorozatot egy annak megfelelő TL10+ pótkocsi gumiabroncs egészíti ki, amelyre a maximális vezetési stabilitás és alacsony gördülési ellenállás a jellemző.


A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

További információ: www.hankooktire-press.com és www.hankooktire-eu.com

Forrás: Hankook Tire

 

(Ezt a cikket 86 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások