Kamion Eb – Kiss Norbert negyedik az első nürburgringi futamon

Kiss Norbert - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24 Mercedes magyar pilótája negyedik lett a kamion Európa-bajnokság Nürburgringen zajló versenyhétvégéjének első, szombat délelőtti futamán.

Kiss Norbert Kamion Európa bajnok kamionversenyzőnk egy személyautóval próbálhatta ki először a Hungaroring új aszfaltcsíkját. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Kiss Norbert Kamion Európa bajnok kamionversenyző. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A 31 éves versenyző a péntek délutáni időmérő edzésen a negyedik rajtkockát szerezte meg, és ezt jó eredménynek nevezte, mert technikai problémákkal küzdöttek a nyitónapon.

A 13 körös verseny rajtjánál Kissnek nem volt reális esélye előzni a célegyenesben, mert az előtte lévők kamionjai erősebb motorral vannak felszerelve, a negyedik helyet viszont jó védekezéssel, agresszívan megtartotta.

Az élen haladó négyes ezután „vonatozásba” kezdett, egyetlen pozíciót sem cseréltek fel a pilóták, így a leintésig inkább a mezőny hátsó felében alakultak ki érdekes párharcok.

A futamot a hazai közönség előtt versenyző Jochen Hahn nyerte, mögötte a cseh Adam Lacko lett a második és a szintén német Stephanie Halm a harmadik. Kiss Norbert 8.1 másodperccel maradt el a győztestől.

A fesztivállal és családi programokkal egybekötött nürburgringi hétvége szombati napján még egy futam vár a kamion Eb mezőnyére. A két verseny között a nézők a Hungaroringre is meghívott, több mint 600 lóerős luxussportautókat felvonultató Blancpain GT Sprint Series futamát is láthatják.

Vasárnap újabb időmérővel és két versennyel zárul a kamion Eb idei szezonjának németországi állomása, amely után, augusztus utolsó hétvégéjén a Hungaroringre látogat a mezőny.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 45 alkalommal tekintették meg.)