Gazdaság Hírek Külföld

Együttműködési megállapodást írt alá az Oroszországi Exportközpont (REC) és a GEFCO

A GEFCO, az Orosz Állami Vasutak (RZD) tagja és az „Oroszországi Exportközpont” nevű cég együttműködési szerződést írt alá globális logisztikai megoldások nyújtásáról az orosz és nemzetközi vállalatok számára. A stratégiai együttműködés célja az oroszországi exportkapacitás növelése az autóiparban és más stratégiailag fontos gyártási szektorokban.

A főigazgató Peter Fradkov által képviselt „Oroszországi Exportközpont” részvénytársaság és a GEFCO Csoport igazgatótanácsának elnöke, Luc Nadal a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében tartott hivatalos ünnepségen írta alá a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.

Fotó: GEFCO
Illusztráció – Fotó: GEFCO

Egymást kiegészítő szakterületeket egyesítettek

A megállapodás értelmében az Oroszországi Exportközpont és a GEFCO hároméves együttműködést kötött, melynek keretében a gyártási szektorban tevékenykedő orosz és Oroszországban működő cégek export tevékenységét kívánják segíteni. A két partner egymást kiegészítő területeken szerzett szakértelme lehetőséget biztosít arra, hogy hosszútávon biztosítsák az exportőrök számára a külföldi piacokhoz való hozzáférést, valamint az azt támogató gyakorlati intézkedések bevezetését is.

Állami exporttámogató intézetként – amelyet az Orosz Föderáció kormányának támogatásával a Vnyeshekonombank részeként hoztak létre – az Oroszországi Exportközpont jogi, pénzügyi és üzletfejlesztési tanácsokat ad majd az oroszországi exportőröknek.

Az összetett ellátási láncok irányításában 65 éves szakértelemmel rendelkező GEFCO – globális logisztikai integrátorként – pedig „door-to-door” logisztikai és szállítási megoldásokat, valamint globális hálózatához való hozzáférést biztosít majd az oroszországi exportőröknek. A főrészvényes Orosz Állami Vasutak (RZD) támogatásának és a GEFCO 2003-tól meglévő oroszországi jelenlétének köszönhetően, a vállalat logisztikai hídként szolgál majd az exportőr vállalatok számára.

Az Oroszországi Exportközpont és a GEFCO együttműködése az alábbi konkrét előnyökkel szolgál majd ügyfelei és partnerei számára:

  • kulcsfontosságú piacok ismerete (előzetes felméréssel, a logisztikai rendszer végső kivitelezéséig);
  • hozzáférés az ügynökök és szállítók több mint 150 országot átfogó globális hálózatához;
  • hozzáférés „door-to-door” megoldásokhoz, beleértve a vámkezelési és adóval kapcsolatos szolgáltatásokat, a működési szolgáltatásokra vonatkozó magas szintű és egységes szabványokat;
  • finanszírozási lehetőségek.

Az orosz exportképesség növelése

Az együttműködési megállapodásnak és a REC információs támogatásának köszönhetően a GEFCO további lehetőséget kaphat oroszországi ismertségének növelésére, valamint az export logisztikai műveletek általános eljárásaival kapcsolatban kamatoztathatja szakértelmét.

A GEFCO végigkíséri majd az oroszországi exportőr vállalatokat export stratégiájuk felépítésében és a külföldi piacra való belépésükben.

Nagy örömmel írom alá a GEFCO és az Oroszországi Exportközpont közötti együttműködésről szóló megállapodást. Egy globális logisztikai szolgáltató vállalat vezetőjeként tudom, hogy a logisztika és a szállítás stratégiailag mennyire fontos a nemzetközi növekedést célzó vállalatok számára. Személy szerint olyan stratégiai együttműködésként tekintek erre a megállapodásra, amely jelentős segítséget nyújthat az oroszországi vállalatoknak a globális versenyben való helytállásban és a fenntartható világgazdasági pozíció elérésében.” – mondta Luc Nadal.

Petr Fradkov, aki alapítása óta az Orosz Exportközpont főigazgatója, a következőket mondta a megállapodásról: „A GEFCO nagy múlttal és makulátlan hírnévvel rendelkező, elismert globális szakértő a logisztika világában. A vállalat több, mint 10 éve működik Oroszországban és széleskörű képviseleti irodahálózattal rendelkezik. Ezért is örülünk annak, hogy az egyezmény részeként megkezdhetjük a közös munkát. Ez nemcsak az exportfejlesztés és az exportőrök támogatása terén szerzett tapasztalataink megosztását teszi majd lehetővé számunkra, hanem nagyszabású projektek kivitelezését, iparági konferenciák szervezését, a logisztikai és adóval kapcsolatos eljárásokkal, a költségvetéssel, a készlet-optimalizálással és sok más folyamattal kapcsolatos információ és tapasztalat megosztását is. Biztos vagyok benne, hogy az Orosz Exportközpont és a GEFCO Csoport közötti együttműködés kölcsönösen előnyös és sikeres lesz.”


AZ OROSZORSZÁGI EXPORTKÖZPONT

Állami exporttámogató intézet, amely az Orosz Föderáció támogatásával jött létre. A központ célja az „egy ablakos” ügyintézés lehetőségének megteremtése az exportőrökkel végzett munkában, támogatás a pénzügyi és a nem pénzügyi ügymenetben, beleértve a területre szakosodott kormányzati osztályokat és minisztériumokat is. Az „egy ablakos” koncepció megvalósításának érdekében az orosz Export Biztosító Ügynökséget (EXIAR) és a Rosexim Bankot egyesítették az Oroszországi Exportközponttal. Munkája részeként az Oroszországi exportközpont a nem energiával kapcsolatos termékek kapcsán kínál a gyártók számára megoldásokat, valamint egy sor szolgáltatást az export folyamat lebonyolításában. Ennek részeként többek között kommunikál a területre szakosodott kormányhatóságokkal, előkészíti az üzletfejlesztésre tett javaslatokat az export és nemzetközi üzlet részeként, rendszeres kapcsolatot tart az üzleti és szakértői egyesület tagjaival, hozzájárul az akadályok leküzdéséhez és a rendszerkorlátok eltávolításához.

További információért látogasson el az Oroszországi Exportközpont honlapjára:

http://exportcenter.ru

A GEFCO CSOPORT

A GEFCO hozzáadott értéket teremtő logisztikai megoldások tervezését és megvalósítását kínálja termelő vállalati ügyfeleinek, amivel hozzájárul versenyképességük erősítéséhez. A GEFCO teljesítménye azokra a szakmai tapasztalatokra támaszkodik, amelyeket a csoport az elmúlt 65 évben elsősorban az autóiparban, az egyik legösszetettebb és legigényesebb szektorban halmozott fel.  A GEFCO 150 országban van jelen, így a legnagyobb 10 európai csoport egyike. 2015-ben 4,2 milliárd euró forgalmat ért el és 12000 alkalmazottat foglalkoztat. A világszerte 350 telephellyel rendelkező GEFCO Délkelet-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Balkánon, Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában fejleszti tevékenységét.

Weboldal: www.gefco.net. Twitter-fiók: @GEFCO_Group

Forrás: Weber Shandwick

 

(Ezt a cikket 60 alkalommal tekintették meg.)