A Bridgestone felvásárolja a Speedy vállalatot

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

A Bridgestone EMEA (európai, közel-keleti és afrikai régió) bejelentette, hogy felvásárolta a francia Speedy piacvezető autószerviz hálózatot. A Franciaországban jelentős abroncsértékesítő hálózattal rendelkező cég akvizíciója a versenyszabályozási hatóságok engedélyét követően zárul majd le.

A Speedy felvásárlása lehetőséget biztosít a Bridgestone számára, hogy erősebb kapcsolatot építhessen ki az egyik legfontosabb piacának számító francia fogyasztókkal, valamint más olyan európai piacokon is növelje jelenlétét, ahol a Speedy piaci jelenléttel rendelkezik.

A felvásárlás jóváhagyását követően a Bridgestone franciaországi szerviz- és üzlethálózata több mint 800 eladói pontra bővül, amely jelentős mértékben hozzájárul majd a vállalat növekedési stratégiájában meghatározott célkitűzések eléréséhez.

„Örömmel fogadjuk az akvizíció bejelentését. Úgy gondoljuk, hogy a Speedy kiválóan illeszkedik a stratégiai elképzeléseinkbe, mivel kimagasló ügyfélhálózattal és kiterjedt piaci jelenléttel rendelkezik, valamint kimagasló szolgáltatásokat biztosít a vásárlói számára. A Speedy egy ismert és elismert márka, amelyet innovatív megoldások jellemeznek. Ezúton is szeretném üdvözölni a Speedy franchise partnereinket, mivel az ő szakértő munkájuk is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Speedy egy kimagasló szolgáltatási értéket biztosító vállalattá vált. Az elmúlt években a vállalat figyelemreméltó fejlődésen ment keresztül, ezért azt szeretnénk, ha Jacques Le Foll vezérigazgató úr és csapata tovább folytatná a stratégiai tervük hatékony megvalósítását” – mondta Eduardo Minardi, a Bridgestone EMEA elnök-vezérigazgatója.

Üzlethálózata kiterjesztésével a Bridgestone további értékes információkat gyűjthet majd a végfelhasználóiról, amely létfontosságú, hogy a világ első számú gumitermék és gumiabroncs vállalata megőrizhesse vezető pozícióját.

„Az abroncsgyártó iparág piacvezető vállalatával való együttműködés kiváló lehetőséget biztosít mind a vállalatunk, mind pedig beszállítóink, franchise partnereink és vásárlóink számára. A Bridgestone-nal való társulásnak köszönhetően hosszú távon biztosítjuk a Speedy fejlődését. A megállapodással mindkét vállalat nyert, így mi is nagy várakozással tekintünk a Speedy jövőbeli fejlődése és növekedése elé” – nyilatkozta Jacques Le Foll, a Speedy ügyvezető igazgatója.

Mivel a Speedy termék- és szolgáltatáspalettájának kulcsfontosságú elemeit képezik az értékesített gumiabroncsok, így a Bridgestone szakértelme és tapasztalata döntő fontosságú lesz a Speedy fejlődése szempontjából.


A Bridgestone EMEA-ról (európai, közel-keleti és afrikai régió)

A brüsszeli központú Bridgestone EMEA (BSEU) a tokiói központú Bridgestone Corporation, a világ első számú gumitermék és gumiabroncs vállalatának kulcsfontosságú regionális leányvállalata. A Bridgestone EMEA egy kutató-fejlesztő központot és 12 gyárat működtet, több mint 34 országban tart fenn irodát, valamint több mint 18.200 alkalmazottal rendelkezik. A Bridgestone EMEA kiváló abroncsait Európában, Törökországban, a Közel-Keleten, valamint globálisan is értékesítik.

A Bridgestone Csoport 2008-ban nyitotta meg teljesen automatizált magyarországi gyárát Tatabányán. A Bridgestone Magyarország Kft. 1994-ben alakult és jelenleg több mint 20 főt foglalkoztat.

A Bridgestone-ról szóló további információkért keresse fel a www.bridgestone.hu honlapot, vagy látogasson el Facebook oldalunkra.

A Speedy-ről

A Speedy egy teljes körű autódiagnosztikát és autószerviz szolgáltatásokat nyújtó céghálózat. 1978-as alapítása óta az eredetileg kipufogók javításával foglalkozó vállalat jelentős mértékben kiterjesztette szolgáltatásainak körét, így jelenleg abroncsok, fékek, felfüggesztések, biztonsági övek, légkondícionálók, ablaküvegek, és autóelektronikák szervizelésével is foglalkoznak.

A Speedy növekedésében kulcsszerepet játszott mind a vásárlók körében ismert márkája és közkedvelt imázsa, céghálózata, különleges tréningcentruma, a fogyasztókat központi helyen kezelő vállalati kultúrája, növekvő fuvarozási hálózata, valamint innovatív megoldásai.

Forrás: Premier Communications

 

(Ezt a cikket 44 alkalommal tekintették meg.)