CNG-járművekkel idő előtt teljesíthető lenne az uniós célkitűzés

Egyes számítások szerint, ha már a mai naptól gázüzemű járművekre váltanánk, akkor idő előtt lehetővé válna a 2030-ra kitűzött uniós célkitűzés teljesítése. Eszerint 14 éven belül 30 százalékkal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. „Ezt ugyanakkor csak akkor lehet elérni, ha az alternatív üzemanyagok, mint például a földgáz nagyobb szerepet kapnak a közlekedésben, hiszen a dízel egyre kevésbé lesz vonzó megoldás az üzemeltetők számára”- hívta fel a figyelmet a Domanovszky Henrik, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnöke.

Forrás: One On One Kommunikáció
Forrás: One On One Kommunikáció

Az Európában közlekedő autók CO2-kibocsátása 2005 és 2013 között átlagosan 162 gramm/kilométerről 127 grammra csökkent, ami 22 százalékos változásnak felel meg. Ez az eredmény leginkább a nagyobb mértékű üzemanyag-hatékonyságnak köszönhető, valamint annak, hogy az utóbbi években jelentős elmozdulás történt a benzin használatától a dízel irányába. „A dízel az elkövetkező években egyre kevésbé lesz vonzó megoldás a légszennyezésre vonatkozó szabályozások szigorodása miatt, illetve olyan intézkedéseknek köszönhetően, mint például a dízellel hajtott járművek kitiltása a városközpontokból” – hívta fel a figyelmet az MGKKE elnöke.

Alternatív üzemanyagok az áruszállításban is

A sűrített földgázzal (CNG) hajtott autók már most megfelelnek a 2020-ra kitűzött, átlagosan 95 gramm/kilométer CO2-kibocsátási előírásnak. A kamionokkal kapcsolatban ugyanakkor az Európai Unió jelenleg is azon dolgozik, hogyan lehetne mérni azok szén-dioxid kibocsátását. Az EU célul tűzte ki egy, a nehézgépjárművekre vonatkozó üzemanyag-hatékonysági standard kidolgozását, mert túlnyomó részük még mindig dízelmotorral rendelkezik. „A távolsági áruszállítást végző teherautók számára a földgáz jelenti az egyetlen lehetséges alternatívát, melyet az is alátámaszt, hogy 2017-ig a PAN-LNG Projekt keretében jelentős fejlődés megy végbe a hazai töltőinfrastruktúra terén” – tette hozzá Domanovszky Henrik.

Korszerűsödő technológia

Egy 2030-as iparági előrejelzés szerint a CNG-vel hajtott autók 30 százalékkal kevesebb CO2-t fognak kibocsátani a dízelautókhoz képest, ami a benzinnel összehasonlítva még nagyobb léptékű csökkenést jelenthet. Jelentős mérséklés érhető továbbá el azáltal is, hogy egyre nagyobb mértékben keverik majd a sűrített földgázt a bio-metánnal, valamint a szintetikus földgázzal. Emellett a földgáz-üzemű motorok hatékonysága legalább 10-15 százalékkal növelhető 2030-ra.

„A tisztább és fenntarthatóbb közlekedés irányába való elmozdulás csak akkor sikerülhet, ha a szabályozói, valamint gyártói szereplők egy irányba mozdulnak el annak érdekében, hogy a környezetbarát hajtással szerelt járművek versenyképesek legyenek” – figyelmeztetett az MGKKE elnöke. Az MGKKE, mint az európai uniós forrásokból megvalósuló PAN-LNG Projekt egyik fő kidolgozója nap, mint nap azon dolgozik, hogy felgyorsítsa a gázüzemű járművek terjedését, így elősegítve az emberi tevékenység által a környezetre gyakorolt káros hatások mérséklését. A CNG és LNG üzemű járművek nélkül nem valósítható meg hatékonyan az üvegázhatást okozó károsanyag-kibocsátás csökkentése a közlekedés terén.

Forrás: One On One Kommunikáció
Forrás: One On One Kommunikáció

Néhány tény a földgáz-alapú autókról:

  • A földgáz kevesebb karbont tartalmaz, mint a hagyományos, hidrokarbon alapú üzemanyagok, ezért sokkal kevesebb CO2-kibocsátás érhető el üzemanyagként való használata során
  • A földgáz elégetése több mint 90%-kal csökkenti a részecske-kibocsátást (PM) és a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátást az új nehézgépjárművekre (Euro V) és könnyű járművekre (Euro  VI) vonatkozó rendkívül szigorú kibocsátási standardokhoz képest, ezért ideális a használata „városi üzemanyagként”
  • A földgáz alapú motorok kisebb mértékben bocsátanak ki egyéb, káros és rákkeltő hatású szennyező anyagokat, mint például a nem-metán szénhidrogének (NMHC), illetve azon belül is az olyan aromás szénhidrogént, mint a benzol.
  • A földgáz-üzemű motorok közel 50%-kal csendesebbek, mint a dízellel hajtott autók
  • A földgázzal hajtott motorok teljes potenciálja még mindig nem került teljes mértékben kiaknázásra. Az optimalizált földgáz motorok (közvetlen befecskendezést és magasabb kompressziós rátát alkalmazva) legalább annyira hatékonnyá válhatnak, mint a dízelmotorok, mindemellett még jelentősebbé válik a CO2 megtakarítási rátájuk.
  • A CNG-s autók már 13,000 km után elérik a megtérülési pontot (km/év), a feltölthető hibridek 47,000 kilométeréhez vagy az elektromos autók több mint 100,000 kilométeréhez képest (Kölni Egyetem, 2014)
  • A sűrített földgáz (CNG) és a cseppfolyós földgáz (LNG) autók specifikus technológiája rendkívül előrehaladott szinten áll, egyszerű (3-utas katalizátort alkalmaz), és nem igényel további költséges vegyi kezelést (nehéz rendszerek beépítésével), és már most képes megfelelni az európai és nemzetközi kibocsátási határértékeknek, még valós vezetési körülmények (RDE) között is.
  • A jövőbeni fejlesztések közé tartozhat a földgáz-üzemű motorok hibridizációja is.

A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületről (MGKKE)

Az MGKKE, vagyis Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet alapító tagjai azért hozták életre, hogy együttes erővel segítsék elő hazánkban is a gázüzemű járművek elterjedését, amelynek kedvező hatásai mindenki számára tartogatnak előnyöket. Az MGKKE tagjai között olyan szakmailag elismert, nagy cégek szerepelnek, amelyek együttesen a gázüzem elterjedéséhez minden elemet felölelnek; a biogáz kondicionálás technológiáját szolgáltató, töltőállomás infrastruktúrakészítő, járműgyártó és –forgalmazó, továbbá gázszolgáltató mind megtalálható a tagok sorában, így az érdeklődők számára teljes körű tanácsadással szolgálhatnak.

Háttérinformáció:

A CNG 200 barra sűrített metángázt jelent, amely származása szerint lehet földgáz, vagy alternatív kitermelésű ún. kísérőgáz is. Továbbá származhat megújuló forrásból, a biogáz előállítás fontos alkotó részét értékes metángáz képezi, ez tisztítás után járműhajtására is alkalmas. Ipari előállítás szintén létezik, pl. a biomassza pirolízises feldolgozási folyamatában előállított szintetikus gázból tiszta metángáz is formálható, de az Audi által e-gas-nak nevezett, a megújuló áram transzformálásával előállított gáz is tiszta metán. A metán, kémiai képlete szerint CH4, az összes szénhidrogén molekula közül a legkedvezőbb molekula szerkezetet kínálja ahhoz, hogy az égéstérben a legkevesebb károsanyag fejlődjön és a legalacsonyabb üvegházhatású CO2 emissziót bocsássa ki. Számszerűen, dízel motoroknál akár 10 %-kal, benzinmotoroknál mintegy 25 %-kal kisebb kipufogó CO2 emissziót okoz. A megújuló forrásból származó metán esetén, az alapanyag és a technológia függvényében a légkörbe jutó új üvegházhatású gáz mennyisége még sokkal alacsonyabb, akár nulla közelébe is csökkenhet. Mindeközben a metángázzal hajtott motorok PM (PM10, PM2,5 egyaránt) szilárd részecske kibocsátása szinte nulla, NOX kibocsátása pedig már régóta az évtized közepétől majd érvénybelépő nagyon szigorú EURO6 előírásai által megszabott határérték alatt marad. Nem utolsó sorban, haszonjárműveknél és buszoknál van komoly jelentősége a jelentős, akár 5 dB-lel alacsonyabb üzemi zajszintnek, ami kevesebb, mint fele akkora zajterhelést jelent.

Figyelem! Ez az autógáz nem az az Autógáz, amelyet LPG néven széles körben használnak ma Magyarországon is és elsődleges alapanyagául a propán, valamint bután gázok elegye szolgál és elsődlegesen a kőolaj finomítás egy termékeként kerül a töltőhelyekre. A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet alapító tagjai azért hozták életre, hogy együttes erővel segítsék elő hazánkban is a gázüzemű járművek elterjedését, amelynek kedvező hatásai mindenki számára tartogatnak előnyöket. Az MGKKE tagjai között olyan szakmailag elismert, nagy cégek szerepelnek, amelyek együttesen a gázüzem elterjedéséhez minden elemet felölelnek; a biogáz kondicionálás technológiáját szolgáltató, töltőállomás infrastruktúrakészítő, járműgyártó és –forgalmazó, továbbá gázszolgáltató mind megtalálható a tagok sorában, így az érdeklődők számára teljes körű tanácsadással szolgálhatnak.

Forrás: One On One Kommunikáció

(Ezt a cikket 85 alkalommal tekintették meg.)