Kerékpárokat - ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A 2016. május 14. és 2016. május 16. közötti időszakban jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk.

M0

2016. március 1. – 2016. június 30-ig az M0-M7 csomópont 90428 ág 0+200-0+900 km szelvény jobb pályatesten H2 sáv zárása, M0-M7 csomópont átépítés miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

2016. április 27-2016. június 30-ig az M0-M7 csomópont 90419 ág 0+000-0+200 km szelvény jobb pályatesten sávelhúzás a 90419 ág kezdetétől, M0-M7 csomópont átépítés miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

M1

2016. február 11-től folyamatosan a 29+600-31+650 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;

2016. február 11-től folyamatosan a 39+150-40+200 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;

2016. február 11-től folyamatosan az 52+300-49+650 km szelvény bal pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;

M35

2016.május 14-én a 0+400-4+000 km szelvény jobb pályatesten előző sáv zárása, elválasztó sáv kaszálása miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

M5

Az M5 Autópálya mindkét oldalán, Inárcs térségében 2016. március 16-tól várhatóan június elejéig rekonstrukciós munkálatokat végeznek. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek a munkálatok ideje alatt.

      A rekonstrukciós munkálatok a 32-es és 38-as kilométerszelvények között zajlanak, melynek során kétszer két sáv végig a közlekedők rendelkezésre áll, kivéve a terelések átépítésének időtartamát. A terelés az M5 Autópálya mindkét oldalát érinti több ütemben. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek, esetenként a lassító vagy gyorsító sávon előfordulhat terelés a ki és behajtás biztosítása mellett. A munkálatok ideje alatt 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az M5 Autópálya mindkét oldalán, az örkényi pihenőhelyeken 2016. márciusától várhatóan május végéig felújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhelyek lezárásra kerülnek.

Az örkényi pihenőhelyek zárásáról a fő pályán közlekedők tájékoztatást kapnak ideiglenes tájékoztató táblákon keresztül. A munkavégzés ideje alatt az örkényi pihenőhelyhez legközelebbi, inárcsi és a lajosmizsei pihenőhelyek elérhetőek az utazók számára.

Az AKA Zrt. és partnerei ezúton kérik a járművezetőket, hogy a munkálatok ideje alatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.(forrás: www.aka.hu)

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2016. május 14. (szombat) 22 órától május 16. (hétfő) 22 óráig tart.

Türelmesen és körültekintően vezessenek! Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

Tájékoztató: 2016. május 13. és 2016. május 19. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A hosszú hétvégére tekintettel előreláthatólag a szokásosnál többen kelnek útra, hogy felkeressék a határ közeli turisztikai helyszíneket, ápolják a családi kapcsolataikat. Emiatt a közúti határátkelőhelyeken kialakulhatnak hosszabb, rövidebb várakozások május 13-án este, 14-én, szombaton és 15-én vasárnap napközben, illetve 16-án hétfőn egész nap. A hétvégén szombaton 22 órától hétfőn 22 óráig lesz kamionstop emiatt szombaton és kedden erősebb teherforgalommal és várakozások kialakulásával kell számolni az érintett közúti határátkelőhelyeken, elsősorban Záhonyban, Ártándon, Nagylakon, Röszkén és Tompán.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos, valamint az egyes országokra vonatkozó információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás alakulhat ki a személyforgalomban péntek délutántól kilépő irányban késő estig, illetve hétfőn kora délutántól estig a belépő irányban, melynek mértéke esetenként a 30-60 percet is elérheti. A teherforgalomban szintén várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, valamint kedd hajnalban, amelynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig lesz kilépő irányban, amelynek mértéke 30-90 perc is lehet. Várakozással lehet számolni szombat és vasárnap napközben is, melynek mértéke 15-30 perc is lehet, be- és kilépő irányban is. Szintén várakozás alakulhat ki hétfőn kora délutántól estig a belépő irányban, melynek mértéke esetenként a 30-90 percet is elérheti. A teherforgalomban péntektől kezdődően egészen szombat délig, illetve kedd hajnalban várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti akár a 60-120 percet is.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül ki- és belépő irányban is, akár 60-180 perc várakozási idő kialakulásával lehet számolni. A hétvégén szombat estétől egészen vasárnap estig lehet esetenként 30 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen, hétvégén 15-60 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban különösen a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, május 13-án, pénteken és 14-én, szombaton 08 és 22 óra között a kilépő irányban, teherforgalomban 120-180 perc, személyforgalomban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Szintén torlódás alakulhat ki, belépő irányban május 15-én vasárnap 16 és 22 óra között, valamint 16-án hétfő 12 és 24 óra között, amely akár 60 perc várakozás kialakulásához is vezethet.

A teherforgalomban Ártánd közúti határátkelőhelyen május 16-án, hétfőn 23 órától 17-én, kedden 22 óráig kilépő irányban 120, belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, főként péntek déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a belépő irányban. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás várható be és kilépő irányban, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Beregsurány és Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a be- és kilépő irányban a hétvégén 30-60 perc várakozással számolunk.

Barabás közúti határátkelőhelyen belépő irányban 15-30 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén.

Csengersima közúti határátkelőhelyen bármely napszakban kialakulhat 30-60 perc várakozás elsősorban a hazatérő és visszautazó, román vendégmunkások csoportos utazása miatt.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

Kiemelt kép: ORFK légi felvétele – H.Szabó Sándor

(Ezt a cikket 422 alkalommal tekintették meg.)