A Scania, az Audi és a nemzetközi IHRO fuvarozási vállalat közös gázüzemű jármű fejlesztésébe fogott

Forrás: Scania

Annak érdekében, hogy csökkentsék a széndioxidkibocsátás mértékét, a belföldi szállítmányozásban egy gázüzemű Scania nyerges vontató állt szolgálatba a neckersulmi Audi gyárban.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

Hogy maximálják a kamion teherbírását és ezzel tovább csökkentsék a károsanyag-kibocsátást, magasabb rakterű „mega trailer”-t használnak. Azért, hogy megfeleljenek a német (és EK) előírásoknak, amely 4 méterben maximalizálja a magasságot, egy extra alacsony Scania nyerges vontatóra van szükség.

Az Audi azt reméli, hogy ezáltal még alacsonyabb részecske-kibocsátás érhető el a dízelüzemű kamionokhoz képest. „Ezzel jelentős környezeti javulást érhetünk el”- fejtette ki Markus Schmelcher, az Audi Neckarsulm tervezési és anyag ellenőrzési csoport vezetője. „A zajszint is jelentősen csökken a hagyományos tehergépkocsikhoz képest.”

Ahhoz, hogy a fuvarozás minősége ugyanazon a szinten maradjon, miközben csökken a környezetszennyezés, az Audi együttműködik logisztikai partnereivel, a Scaniával és az IHRO szállítmányozási céggel. A felek együttesen dolgozták ki a projekttervet, amelynek eredménye a gázmotoros jármű üzemeltetése. „Aktívan keressük az innovatív megoldásokat, nem csak az általunk gyártott autók kapcsán, hanem minden területen, legyen az akár a Neckarsulm gyártelepünk” – mondta el Markus Schmelcher.


A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 43 alkalommal tekintették meg.)