Több mint egymilliárd forintból újul meg a 82-es út több szakasza Zirc és Veszprém közt

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Mintegy tíz kilométeren újul meg a 82-es út több szakasza Zirc és Veszprém között több mint egymilliárd forintból – jelentette be a Fidesz választókerületi elnöke csütörtökön a Veszprém határában tartott sajtótájékoztatóján.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Ovádi Péter elmondta, Veszprém-Gyulafirátóttól az eplényi vasútállomásig hét kilométeren bruttó 780 millió forintból indul fejlesztés. Ennek részeként megerősítik az útburkolatot, felújítanak hat meglévő buszöblöt, új szalagkorlátokat, forgalomcsillapító szigetet, táblákat, útburkolati jeleket és prizmákat helyeznek ki. Hasonló felújítást végeznek Olaszfalu és Zirc között is, a munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak – tette hozzá.

Veszprém a Balaton és a Bakony fővárosa, és ez nemcsak kulturális és turisztikai területen kell, hogy megmutatkozzon, hanem az infrastrukturális fejlesztésekben is – fogalmazott a politikus. Hozzátette, azért is fontos az út felújítása, mert a turisztikai jelentősége mellett nagy tranzitforgalmat bonyolít le a Balaton és Veszprém irányából Győr, valamint Ausztria és Szlovákia felé.

A Magyar Közút Veszprém megyében összesen 29 kilométeren újít fel több útszakaszt mintegy 3,6 milliárd forintos hazai forrásból. A fejlesztések a 82-es út mellett érintik a 8-as főút Tüskevár és a megyehatár közti szakaszát, illetve az Ajka-Devecser, valamint az Ajka-Sümeg összekötő utak egyes részeit.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 15 alkalommal tekintették meg.)