Ellenőrzések Hírek Személyszállítás

Fónagy: több bírságot kiszabtak már a hatóságok a taxis szolgáltatás szabályainak megsértése miatt

A közelmúltban életbe lépett újabb szankciók nyomán már több bírságot kiszabtak a hatóságok a taxis szolgáltatást nyújtók szabálysértései miatt. Erről beszélt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok akkor azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

    Fónagy János elmondta: a közelmúltban két jogszabály jelent meg a személyszállítási tevékenységgel kapcsolatban a magyar jogszabályokat semmibe vevők ellen. A gépjárművével jogosulatlanul személyszállítási tevékenységet végzőket érintő szigorítás nyomán sok tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, és a gépjármű kivonására a forgalomból is volt példa.

Emellett jogosulatlan diszpécsertevékenység végzése miatt a fővárosi kormányhivatal a múlt héten 300 ezer forint bírsággal sújtott egy amszterdami székhelyű vállalkozást, felszólítva arra, hogy jogtalanul végzett tevékenységét szüntesse be – fejtette ki az NFM államtitkára.

Február 19-én lépett hatályba a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely lehetővé teszi a rendszám helyszíni elvételét azoktól, akik személytaxi-szolgáltatást nyújtanak tevékenységi engedély nélkül. Emellett március 11-től újabb szankciók léptek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében.

Forrás: MTI

Kiemelt illusztrációs kép: MTI Fotó – Máthé Zoltán

 

(Ezt a cikket 33 alkalommal tekintették meg.)