Hírek Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Volkswagen

Születésnapi kiállítás a Bulli gyártásának évfordulóján

1956. március 8-án kezdődött meg a legendás Bulli – ahogyan a VW kisbuszt kedveskedően becézték – gyártása Hannoverben, az évforduló alkalmából a hannoveri Történeti Múzeum átfogó visszatekintést adó kiállítást rendez a Transporter gyártásának kezdetéről.  A kiállítás március 9-től 26-ig tart nyitva.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

A kiállításon a gyár saját Bulli gyűjteményéből is látható néhány különlegesen szép  gépkocsi,  videó filmeket vetítenek, amelyekben a kor szemtanúi  idézik fel a kezdeti időket, és a kiállított fényképeken és egyéb kiállítási tárgyakkal is bemutatják a  gyár érdekes történetét. Hetente háromszor a Volkswagen szakmunkás tanulói is bemutatják a legmodernebb gyártási folyamatokat az interaktív standokon, és a látogatóknak saját szakképzési területeikről is beszámolnak.

Thomas Schwark, a hannoveri Művészettörténeti Múzeum igazgatója elmondta, hogy “a kiállítás azt az élő ipari történelmet mutatja be, amely a Bulli a gyártósorra kerülésével kezdődött, és bemutatja azt a hatást is, amelyet a gyár  a tartomány fővárosára a 2. világháború utáni időben gyakorolt. A Bulli nélkülözhetetlen, különösen a mi történeti múzeumunkban, mert a Bulli a VW Transporter üzem  által  Hannover városára és egész Alsó-Szászország állam életére fontos hatással volt. Sok kiállítási tárgyat és eszközt gyűjtöttünk itt össze, hogy olyan interaktív kiállítást hozzunk létre, amelyik nagyon is illeszkedik a “Hannover 775 éve” évfordulós programokba.”

Stefan Schostok,  Hannover  polgármestere ugyancsak kiemelte a Transporter gyártás  fontosságát: “A Volkswagen Haszonjárművek gyárának működése valójában 60 éve biztos munkahelyeket  jelent Hannovernek  és  a térségnek. Ez a hatvan év izgalmas autóipari történelmet jelent a VW Bulli hívek egyre növekvő tábora számára, de az alkalmazottaknak is, akik odaadásukkal, illetve  a  modellek és a gyártási rendszerek  szempontjából fontos újítások iránti fogékonyságukkal  járultak hozzá a sikerhez. A VW Transporter  nem csupán megvédte  sok ezer ember munkahelyét az üzemben és a régióban. A Volkswagen Haszonjárművek mindemellett fontos partner volt  a város számára a jövő közlekedési stratégiáinak  kialakításában, amit mi velük együtt kívántunk kialakítani.

“A VW kisbusz legalább annyira Hannover része, mint a Leibnitz sütemények, a Pelikán töltőtollak és a Continental gumiabroncsok” – mondja Dr. Eckhard Scholz, a Volkswagen Haszonjárművek márka Igazgató Tanácsnak elnöke. A mai napig  körülbelül kilenc és fél millió T-sorozatú gépjárművet gyártottak le Alsó-Szászország tartomány fővárosában. Ez nem csupán a magas minőséggel termelő gyárat, hanem mindenekelőtt a különleges emberekből álló munkaerőt, vagyis a Bulli gyártóit is jelenti!

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

Alkalmazottaink büszkeséggel, és ez iránt a speciális jármű iránti odaadással végzik munkájukat!”- mondja Eckhard Scholz. A Transporter hannoveri gyártását a hagyományok  és a szakértelem jellemzik, ami gyakran generációkon át öröklődik a családokban. “A Bulli-gyártó géneket egyértelműen örökölték ezekben a  családokban, és ebből több is van a gyárban. Egy esetben a dédapa a gyár felépítésében segédkezett, és a dédunokája jelenleg képzésen vesz részt, hogy mechatronikai szakértő legyen”- mondta az Igazgató Tanács elnöke.

Eckhard Scholz hangsúlyozta, hogy a gyártási helyszínnek minden oka megvan arra, hogy bizakodóan nézzen a jövőbe. “A T6 rendelési  könyvei szépen beteltek”- mondta és rámutatott, hogy az elmúlt években a Volkswagen Haszonjárművek speciális befektetéseket eszközölt  az új létesítményekbe, így  például létrehozták a legnagyobb présüzem Európában, a jövőt jelentő új összeszerelő folyamatokba, valamint az új technológiákba, mint a 3D nyomtatás és a könnyű robotok használata a jövőben. “Mindent megtettünk, amit tudtunk annak érdekében,  hogy a Made in Hannover”, vagyis a hannoveri  Transporterek gyártása az elkövetkező 60 évben is folytatódjék” – mondta Eckard Scholz.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

(Ezt a cikket 27 alkalommal tekintették meg.)