5 TONNÁS PÁNCÉLOZOTT TEREPJÁRÓKAT SZÁLLÍTOTT A GEFCO

A francia központú GEFCO magyarországi leányvállalata 10 darab egyenként 5 tonnás páncélozott terepjáró szállítására kapott megrendelést. A vállalat elmúlt 65 éves – elsősorban az autóiparban szerzett – tapasztalatára is szükség volt, hogy a speciális, túlsúlyos szállítmányt eljuttassa a szlovéniai kikötőbe.

gefco-logo

A GEFCO Magyarország kész-jármű szállításért felelős osztálya februárban kapta az extrém megbízást: tíz páncélozott terepjárót kellett elszállítani Csehországon keresztül a szlovéniai Koperbe, ahonnan az autók hajóval utaztak tovább. A járművek szállítása különleges feladat volt, hiszen a páncélozott terepjárók a hétköznapi autók 1,5 – 2 tonnás tömegének kétszeresét, darabonként 4,65 tonnát, azaz összesen 46,5 tonnát nyomtak. Ilyen súlyú autók szállítása speciális szakértelmet igényel: ezt a terhelést egy szokványos autószállító tréler nem bírja el és a rögzítés is különleges biztosítást jelent. A feladatot 4 kisebb trélerrel oldotta meg a GEFCO, így a járművek végül sikeresen elértek Koperbe, ahonnan hajóval szállították őket a megadott célállomásra. A GEFCO évente átalagosan 4 millió gépjárművet szállít le a megrendelőinek.


A GEFCO CSOPORT

A GEFCO hozzáadott értéket teremtő logisztikai megoldások tervezését és megvalósítását kínálja termelő vállalati ügyfeleinek, amivel hozzájárul versenyképességük erősítéséhez. A GEFCO teljesítménye azokra a szakmai tapasztalatokra támaszkodik, amelyeket a csoport az elmúlt 65 évben elsősorban az autóiparban, az egyik legösszetettebb és legigényesebb szektorban halmozott fel. A GEFCO 150 országban van jelen, és egyike a 10 legnagyobb európai csoportnak. Forgalma 2014-ben elérte a 4,1 milliárd eurót és 11.500 munkavállalót foglalkoztat. A világszerte több mint 350 telephellyel rendelkező GEFCO folyamatosan bővíti tevékenységét Délkelet-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Balkánon, Kelet-Ázsiában, valamint Dél-Amerikában.

www.gefco.hu

Forrás: Weber Shandwick

 

(Ezt a cikket 155 alkalommal tekintették meg.)