Közös járőrszolgálat a balesetek megelőzéséért

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei két napon át láttak el közös járőrszolgálatot a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival.
Forrás: Police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot a magyar-román együttműködés keretében. Az általános szabályok betartásának ellenőrzése mellett cél a nemzetközi forgalomban közlekedő, nem kellően kipihent állapotban volán mögött ülő járművezetők, illetve a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrése.

Emellett az okmányok, engedélyek meglétét, érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát, a személy- és áruszállítási szabályok betartását is ellenőrzik. A román rendőrök 2016. február 18-án és 2016. február 19-én Békéscsabán teljesítettek szolgálatot. Az együttműködésnek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálat ellátásában.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében kéri a közlekedőket, hogy maradéktalanul tartsák be a KRESZ szabályait. Fordítsanak különös figyelmet a passzív biztonsági eszközök, valamint a láthatóságot segítő fényforrások és ruházatok használatára. Az emberi szervezetet hátrányosan befolyásoló szertől, szeszes italtól, kábítószertől mentesen vezessenek.

A sebességhatárokat ne lépjék túl, és ha az időjárási vagy látási és útviszonyok miatt szükséges, akkor annak megfelelően, lassabban közlekedjenek. Ne feledjék: ha betartják a szabályokat, sokkal kisebb a kockázata a balesetek bekövetkezésének!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 37 alkalommal tekintették meg.)