Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

TISPOL akció – a kamionokat és az autóbuszokat ellenőrzi a rendőrség február 15. és 20. között

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2016. február 15. és 20. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

Rendőr irányítja a forgalmat Rédicsen, a 86-os és a 75-ös főút csomópontjában 2015. február 5-én. A rendkívüli időjárási körülmények következtében kialakult szlovén határzár miatt Zala, Somogy, Fejér és Pest megyében, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság területén is várakoztatják a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 408 alkalommal tekintették meg.)