Hírek Külföld Logisztika

A FedEx Express új észak-európai elosztóközpontot nyit a koppenhágai repülőtéren

Az ügyfelek már Dániában és más észak-európai országokban is élvezhetik a gyorsabb szállítás és a könnyebb hozzáférés előnyeit

Csütörtökön a FedEx Corp. (NYSE: FDX) expressz szállító leányvállalata hivatalosan megnyitotta új elosztóközpontját a koppenhágai repülőtéren. Az új létesítmény a Dániából, Finnországból, Norvégiából és Svédországból érkező, illetve ezen országokból küldött szállítmányok elosztó- és átrakópontjaként működik. A FedEx Express, a világ legnagyobb expressz szállítója öt év alatt már kilencedik új telephelyét avatja a régióban.

Forrás: Live PR
Forrás: Live PR

„Dániai központunk még közelebb hozza a skandináv ügyfeleket a világ többi részéhez. Egy helyre tudtuk koncentrálni a futárszolgáltatást, a vámkezelést, a küldemények szortírozását és a légi szállítást, ami jelentősen javítja skandináviai szolgáltatásunk minőségét. Különösen büszke vagyok arra, hogy a központ a beruházási döntés bejelentését követő alig több mint egy éven belül teljesen működőképessé vált” – hangsúlyozta David Canavan, a FedEx Express európai műveleti alelnöke.

„A koppenhágai repülőtér fekvése ideális az elosztóközpontunk számára, mert kiváló szállítási infrastruktúrát biztosít, és könnyen elérhető Svédországból is. A létesítmény kulcsfontosságú szerepet játszik növekedési stratégiánkban az öreg kontinensen, ahol 2011 óta több mint száz új telephelyet létesítettünk” – tette hozzá.

Észak-Európában – Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban – az utóbbi időben folyamatos gazdasági növekedés tapasztalható. Az előrejelzések 2016-ban átlagosan két százalékos GDP-bővüléssel számolnak a régióban. Ez a tendencia a FedEx Express szállítási adataiban is tükröződik. 2014. június és 2015. május között az ezekből az országokból Európa más államaiba feladott küldemények száma több mint 24 százalékkal nőtt a megelőző 12 hónap adataihoz viszonyítva. Észak-Amerika gazdasági szempontból egyre komolyabb szerepet játszik az észak-európai országok gazdaságában: 2014. június és 2015. május között a skandináv országokból Észak-Amerikába feladott küldemények száma 22 százalékkal növekedett a bázisidőszakhoz képest.

„A koppenhágai repülőtér ideális földrajzi elhelyezkedése révén a legnagyobb észak-európai légi átrakóközponttá vált Észak-Amerika és a Közel-Kelet között. 2015-ben több mint 370 ezer tonnányi szállítmány tranzitforgalmát bonyolította le a repülőtér. Az új FedEx létesítmény lehetővé teszi a légiszállítási volumen további növekedését. Ez Dániának és a koppenhágai reptérnek egyaránt nagyszerű hír” – mondta Thomas Woldbye, a koppenhágai repülőtér vezérigazgatója.

Az új 8.000 négyzetméteres létesítmény óránként 3.300 csomag szortírozását teszi lehetővé, hetente 18 FedEx Express légijáratot és 170 tehergépkocsit szolgál ki, és 36 kézbesítő járművel rendelkezik. A FedEx Express közel 120 fős csapata dolgozik a helyszínen. A létesítmény a repülőtéri cargo térségben található, közel a Svédországba vezető Öresund hídhoz.


A FedEx Express-ről
A FedEx Express a világ legnagyobb expressz szállítója, amely gyors és megbízható szolgáltatást nyújt több mint 220 országban és területen világszerte. A FedEx Express pénzvisszafizetési garanciával vállalja, hogy globális légi és szárazföldi hálózatának segítségével határidőre célba juttatja az időérzékeny küldeményeket,.

A FedEx vállalatról
A FedEx Corp. (NYSE: FDX) ügyfeleinek és üzleti partnereinek a szállítási, elektronikus kereskedelmi és üzleti szolgáltatások széles palettáját kínálja. A 49 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat integrált üzleti alkalmazásokat nyújt az elismert FedEx márkanév alatt önállóan működő, ám kollektíven és együttműködésben irányított leányvállalatain keresztül. A FedEx-et folyamatosan a világ legelismertebb és megbízhatóbb munkaadói között tartják számon. Több mint 340.000 dolgozóját arra ösztönzi, hogy teljes mértékben a biztonságra, a legmagasabb szintű etikai és szakmai előírások betartására és ügyfelei, valamint a közösség igényeinek kielégítésére törekedjenek. További információért látogasson el a news.fedex.com weboldalra.

A koppenhágai repülőtérről
A koppenhágai repülőtér (CPH) az észak-európai térség legnagyobb légikikötője és az egyik legfontosabb regionális csomópont. 2013-ban 24,1 millió utas vette igénybe a repülőteret, ahol több mint 700 cég 23 ezer munkavállalója dolgozik. Olyan nemzetközi átszállási központ, amelyet skandináv utasok milliói vesznek igénybe, hogy innen utazzanak tovább bárhová a földkerekségen. A repülőteret 60 légitársaság járatai 156 légikikötővel, köztük 27 tengerentúli úti céllal kötik össze.

A koppenhágai repülőtér Észak-Európa legnagyobb szállítmányozó központja, amely évente 370 ezer tonnányi szállítmány továbbítását végzi. A repülőtérről további információkat az alábbi linkre kattintva érhet el: http://www.cph.dk/en/about-cph/profile/Facts-about-CPH/ és http://www.cph.dk/en/about-cph/profile/Strategy/

Forrás: Live PR

 

(Ezt a cikket 45 alkalommal tekintették meg.)