Alkatrészgyártók hírei Hírek Külföld Sport

A De Rooy kamionos csapat Goodyear abroncsokkal nyerte a 2016-os Dakart

A világ legkeményebb versenyén a Goodyear ORD tehergépkocsi-abroncsaival győztek

A 2016-os Dakart szombaton (január 16.) a De Rooy csapat nyerte meg, sztenderd Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsokkal felszerelt kamionjukon. Az Argentína és Bolívia legkeményebb terepein 13 napon és mintegy 9000 km-en át tartó Dakart – mely „Odüsszeia” néven is ismert – a világ legnehezebb versenyének tartják.

20160116: ROSARIO-Argentina:
Forrás: Weber Shandwick

Miután maga mögé utasította a világ legkülönbözőbb részeiről érkezett több mint 50 kamiont, a Powerstar Iveco #501 kamion a kimerítő kihívás végén Rosario városában aratta le a győzelmi babérokat. A Luxemburgban gyártott 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsokkal felszerelt kamion pilótája a holland Gerard De Rooy, másodpilótája a spanyol Moises Torrallardona, szerelője pedig a lengyel Darek Rodewald volt. Azon felül, hogy a De Rooy csapat megnyerte a Dakar kamion osztályát, a Ton Van Genugten által vezetett, szintén Goodyear ORD abroncsokkal felszerelt nagysebességű támogató kamionjuk is az 5. helyen zárta a versenyt az összetett rangsorban. 2012-es sikerét követően ez már a második győzelem volt, melyet Gerard De Rooy a Dakar kamion osztályában aratott, ám az első alkalom, hogy a győztes versenykamionja Goodyear tehergépkocsi-abroncsokkal volt felszerelve.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

„A Goodyeartől remek műszaki támogatást és tanácsadást kaptunk a Dakar kezdete előtt, különösen az abroncsnyomással kapcsolatos ajánlások terén. A Dakar körülményei kétségtelenül a lehető legnehezebbek. Mindenből a „legrosszabbat” adják, köztük homokkal, kövekkel és sárral, ezért az abroncsok az egyik legfontosabb tényezőnek számítanak. A Goodyear ORD 375/90R22.5 tehergépkocsi-terepabroncsai fantasztikusan teljesítettek és kulcsszerepet játszottak győzelmünkben” – mondta Gerard De Rooy.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

„Gratulálunk Gerard De Rooynak és csapatának fantasztikus sikerükhöz a Dakar 2016 kamion osztályában aratott összetett győzelmükért. Ez egy kihívásokkal teli és extrém, valós életbeli próba volt Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsaink számára. A kamion osztály megnyerésével és a gyors támogató kamionjuk által elért 5. helyezéssel Gerard De Rooy és csapata bebizonyították, hogy ezek az abroncsok szélsőséges terepi körülmények között is kiváló teljesítményt nyújtanak” – mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA Lakossági Abroncsok Divíziójának marketing igazgatója.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

A hollandiai székhelyű De Rooy csapat három, 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabronccsal felszerelt kamionnal indult a Dakar 2016 „Odüsszeián”. Ezek a Gerard De Rooy által vezetett fő versenykamion, a De Rooy csapattag Ales Loprais kamionja és a Ton van Genugten által vezetett gyors támogató kamion voltak. A Goodyear ORD abroncsokra a Goodyear luxemburgi Innovációs Központjának mérnökeivel közösen végzett széles körű tesztelés után esett a választás, mely segített a csapatnak a legjobb beállítás kiválasztásában az abroncsok teljesítményének optimalizálásához a Dakar 2016 változatos körülményei között.


A Goodyearről
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 66 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 49 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a Mobilityt és a FleetOnlineSolutions internetes menedzsmentrendszert, valamint a Goodyear Retread Technologiest magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 63 alkalommal tekintették meg.)