Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Kishaszonjárművek Külföld

Mexikó késlelteti a halálos balesetet okozó fiatalember kiadását az Egyesült Államoknak

A mexikói hatóságok késleltetik annak a tizenhat éves fiatalembernek a kiadását az Egyesült Államoknak, aki részegen vezetve négy ember halálát okozta Texasban.

Forrás: YouTube

Mexikó három nappal elhalasztotta Ethan Couch kiadását. A szökésben volt fiatalembert és édesanyját Mexikóban már letartóztatták, és a mexikói hatóságoknak helyi idő szerint szerdán reggel kellett volna kiadniuk őket az Egyesült Államok illetékeseinek, a kiadást azonban a mexikóiak még három napig késleltetik. Nem egyértelmű, hogy a fiú édesanyja, Tonya Couch szintén marad-e még három napig Mexikóban. Mindkettőjüket Mexikó egyik üdülőhelyén, Puerto Vallartában tartóztatták le, és jelenleg Guadalajarában, a bevándorlási hivatalban tartózkodnak. A Forth Worth Star-Telegram című texasi lap információi szerint anya és fia írásbeli kérelmet nyújtott be a mexikói bevándorlási hatósághoz, hogy maradhasson Mexikóban.

Ethan Couch még 2013 nyarán okozott halálos balesetet a texasi Fort Worthben, amikor pickupjával hazafelé tartott egy buliból. Szervezetében az alkoholszint a megengedett háromszorosa volt, véréből Váliumot is kimutattak. A fiú akkor elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt Váliumot, Xanaxot, marihuanát és kokaint. A perben a védelem azzal érvelt, hogy a fiú szülei nagyon módosak, s ez a gazdagság késztette őt felelőtlen életmódra. Az amerikai sajtóban úgy is emlegetik az esetet, mint „a felelőtlen életmódú” fiú bűnügye.

A fiatalkorúak bírósága bűnösnek mondta ki őt, s bár elítélték, tízéves próbaidőre bocsátották és egyidejűleg rehabilitációs központba utalták. Többször megszökött, s legutóbbi szökése miatt január 19-én kellett volna ismét bíróság elé állnia. Ekkor várhatóan 120 napra ítélték volna, majd ettől számítva ismét tízéves próbaidőt kapott volna.

Ez elől menekült el édesanyja kíséretében az Egyesült Államokból Mexikóba. Most az anya ellen is vádat emelhetnek, s akár tíz évet is kaphat.

Forrás: Járai Judit – MTI
.

(Ezt a cikket 160 alkalommal tekintették meg.)