A Goodyear tehergépkocsi-abroncsokat választotta a De Rooy csapata a 2016-os Dakar-ralira

A spanyolországi és marokkói alapos tesztelést követően a 2012-es Dakar nyertes csapatának, a De Rooynak a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaira esett a választása. A 375/90R22.5 méretű abroncsokat három Iveco kamionra szerelik fel, amelyekkel az „Odüsszeia” elnevezésű 2016-os Dakaron indul a csapat. A Dakar a világ legnagyobb tereprali összecsapása autósok, motorosok és kamionosok számára, amelyet 2016-ban január 3. és 16. között rendeznek meg Argentínában és Bolíviában.

Goodyear_Tires_for_Dakar_De_Rooy_Service_Truck 1„Örömünkre szolgál, hogy a De Rooy csapat a Goodyear terepre készült, 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsait választotta a 2016-os Dakarra. Az intenzív tesztelés során bebizonyosodott, hogy a mi teherabroncsaink kitűnő teljesítményt nyújtanak a csapatnak tapadás, tartósság és erő terén. Ezek az alapvető tulajdonságok elengedhetetlenül fontosak, ha győztes pozícióban szeretnének célba érni a nagy kihívást jelentő Dakaron. Az, hogy részt vehetünk a De Rooy csapattal az egyik legkeményebb terepversenyen, remek lehetőség számunkra, hogy bemutathassuk terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaink teljesítményét a legzordabb körülmények között is. A projekt révén továbbá értékes adatokhoz és információhoz juthatunk a jövőbeni tehergépkocsi-abroncsok fejlesztéséhez. Már nagyon várjuk a januárt, és sok sikert kívánunk a csapatnak a Dakarhoz”, mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA haszongépjármű-abroncsokért felelős marketing igazgatója.

A hollandiai székhelyű De Rooy csapat három kamiont nevezett a versenybe, amelyekre a Goodyear terepre készült, 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsai kerülnek felszerelésre. A fő versenykamiont Gerard de Rooy vezeti, aki a kamionosok kategóriájában megnyerte a 2012-es Dakart, a második járművet a De Rooy csapat tagja, Aleš Loprais irányítja, míg a harmadik, nagysebességű szervizkamionban Ton van Genugten ül majd a volán mögött. A Goodyear ORD abroncsaira alapos tesztelés után esett a választás, amelyet 2015 júliusában a spanyolországi Baja-ralin, majd 2015 októberében a marokkói OiLibya-ralin végeztek. A tesztfutamok során a luxemburgi Goodyear Innovációs Központ mérnökei a csapattal együttműködve azon dolgoztak, hogy megalkossák az abroncs teljesítménye szempontjából a legjobb konfigurációt, és optimalizálják azokra a körülményre, amellyel a versenyzőknek szembe kell nézniük.

A tesztelt gumiabroncsok – amelyet majd a Dakaron is használnak – a Goodyear 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsai voltak. Ez a Goodyearnél alkalmazott egyedi méret váltja fel a csapat által korábban használt 14.00R20 méretű abroncsokat. A 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD abroncs megtartja a 14.00R20 méretre jellemző külső átmérőt és szélességet, de a nagyobb felniátmérő nagyobb fékhézagot, ezzel pedig jobb hőellenállást biztosít.

Goodyear_Tires_for_Dakar_De_Rooy_Argentina_TruckHenk van Leuven, a De Rooy csapatfőnöke hozzáteszi: „A Goodyearrel közösen végrehajtott tesztek során bebizonyosodott, hogy milyen egyedülálló teljesítményre képesek a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsai. Biztosan állíthatjuk, hogy ez a legjobb abroncs, amivel ringbe szállhatunk a Dakaron! Az abroncs kulcsfontosságú tényezője azirányú célunknak, hogy januárban visszahódítsuk a dobogó legfelső fokát, és biztosak vagyunk benne, hogy a Goodyear abroncsaival ez sikerülni is fog.”

Az „Odüsszeia” elnevezésű Dakar 2016. január 3-tól 16-ig zajlik Argentínában és Bolíviában. A 2016-os versenyen várhatóan több mint 50 ország több mint 660 versenyzője vesz részt, több mint 400 motor, quad, autó vagy kamion kormánya mögött.

A 2016-os Dakar útvonala az alábbiak szerint alakul:
01/03: Buenos Aires – Villa Carlos Paz
01/04: Villa Carlos Paz – Termas de Río Hondo
01/05: Termas de Río Hondo – Jujuy
01/06: Jujuy – Jujuy
01/07: Jujuy – Uyuni
01/08: Uyuni – Uyuni
01/09: Uyuni – Salta
01/10: Pihenőnap Saltában
01/11: Salta – Belén
01/12: Belén – Belén
01/13: Belén – La Rioja
01/14: La Rioja – San Juan
01/15: San Juan – Villa Carlos Paz
01/16: Villa Carlos Paz – Rosario


A Goodyear:
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 66 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 49 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a ServiceLine24h országúti segélyszolgálatot, a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló FleetFirst szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 43 alkalommal tekintették meg.)