Hírek Rendőrségi hírek

Újabb hat záhonyi határrendészt helyeztek előzetes letartóztatásba

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt újabb hat záhonyi határrendész előzetes letartóztatást rendelte el szerdán a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa – közölte a bíróság sajtótitkára az MTI-vel.

Ukrajnából belépő autók Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Illusztráció – MTI Fotó: Balázs Attila

Szajkó Márta tájékoztatása szerint a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a törvényszék katonai nyomozási bírája hat gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el egy hónapra, a bíróság döntése ellen valamennyi gyanúsított fellebbezett.

Megalapozott a gyanú, hogy szolgálati helyükön, a szolgálattal összefüggésben szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követtek el, továbbá a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével, tanúk befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye – ismertette az előzetes indokait Szajkó Márta.

Emlékeztetett arra, hogy októberben már húsz határrendészt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság korrupció vádjával.

A rendőrök ügyével kapcsolatban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfői őrizetbe vételükkor elmondta: a gyanú szerint a záhonyi határrendészeti kirendeltségen szolgálatot teljesítő rendőrök az odaérkező járművek utasaitól, illetve vezetőitől rendszeresen pénzt fogadtak el azért, hogy kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett szemet hunyjanak.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 23 alkalommal tekintették meg.)