Kategóriák

Kategóriák

Érdekességek Hírek Külföld

Munkagépkezelésből is lehet tehetségkutató show-t nyerni!

Egyre divatosabbak a különféle tehetségkutató versenyek világszerte, olyannyira, hogy ma már nem csak éneklésből és táncból mérhetik össze tudásukat a bátor versenyzők, hanem például főzésből vagy éppen munkagépek kezeléséből. Kínában bravúros mutatványt végzett egy gépkezelő az egyik tehetségkutatóban.

Munkagépek és kezelők versengése
Miután az egyes kisebb és nagyobb munkagépek elsődleges funkcióik szerint munkára lettek kiképezve, aligha gondolná a laikus ember, hogy ezekkel a gépekkel bravúros mutatványokat is lehet végezni. Pedig nem is akárhogyan! Sok-sok gyakorlás és vezetői kreativitás után a gépkezelők különféle versenyeken mérethetik össze tudásokat, sőt az sem egyedülálló, hogy egy-egy gyártó homlokrakodó gépeivel, kompakt rakodóival, markolóval vagy más hasonló gépekkel tehetségkutatóban mutassák meg, hogy mit tudnak gépükkel.

Mint azon a nemrégiben bemutatott videón, amelyen Kína legnagyobb televíziójában megrendezésre kerülő tehetségkutató egyik szereplőjét láthatjuk, aki egy igencsak nehéz mutatvány bemutatására vállalkozott. Hatalmas LiuGong (ez a cég Kína legnagyobb munkagép-gyártója, hazánkban is ismert és forgalmazott gépek) gépére erősített tűzgyújtó eszközzel próbál felágaskodva meggyújtani egy 7 méteren lévő, lógatott kanócot. A versenyző félidőben már majdnem feladja a küzdelmet, hiszen többszöri próbálkozás után sem sikerül meggyújtani a kanócot. Végül újra próbálkozik, és hogy sikerül-e? Azt nézzük meg a videón:

Versenyen kívül is
Akik igazán elhivatottak szakmájukban és nagyon szeretik kezelni ezeket a gépeket, azok versenyen kívül is sokat gyakorolnak, már csak a munkájukból adódóan is. Sokszor nem lehet egyszerű ezekkel a gépekkel egy-egy építkezésen vagy szűk utcákban megfordulni és elvégezni a kijelölt feladatot.
Ha az interneten böngészünk ebben a témában, akkor számos más hasonló videóra is bukkanhatunk. Gyakori például az az eset, amikor szállításhoz egy teherautóra kell „felpakolni” ezeket a gépeket, és ennek a legegyszerűbb és legfrappánsabb megoldása, ha mindezt saját maga oldja meg, valahogy így:

markolo-szallitas

Forrás: Szuhi Attila – ite.hu
.

(Ezt a cikket 111 alkalommal tekintették meg.)