Henrik Henriksson lesz a Scania új elnök-vezérigazgatója

A Scania Igazgatótanácsa Henrik Henrikssont nevezte ki a Scania AB új elnök-vezérigazgatójának. Henriksson úr 2016. január 1-én kezdi meg munkáját új pozíciójában, ahol Per Hallberget váltja. Henrik Henriksson ettől a naptól a Volkswagen Truck & Bus Vezetőségi Tanácsának is tagja lesz.

Henrik Henriksson – Forrás: Scania

„Henrik Henriksson tehetséges és tapasztalt szakember, megfelelő vállalkozói szellemmel és a vezetéshez szükséges jövőképpel rendelkezik. Ő a megfelelő személy a vállalat hosszú távú vezetéséhez és fejlesztéséhez.” – mondta Andreas Renschler, a Scania Igazgatótanácsának elnöke.

Henrik Henriksson 1970-ben született, gazdasági diplomával rendelkezik. 2012 óta tagja a vállalat felső vezetésének, jelenleg az értékesítésért és marketingért felelős alelnök. 1997-ben csatlakozott a Scaniához a svéd vállalat vezetőképző programján keresztül és a marketing részlegen számos pozícióban dolgozott.

„Várakozással tekintek a feladatom elé, amely abból áll, hogy a vállalat vezetése és Igazgatótanácsa által meghatározott célok és stratégiák szerint folytassam a Scania fejlesztését. Folytatni fogjuk termék- és szolgáltatáskínálatunk bővítését, ami ügyfeleinknek és nekünk is nyereségességet biztosít, valamint nem tévesztjük szem elől azon törekvésünket, hogy vezető szerepünk legyen a fenntartható közlekedési megoldásokban. A Scania számára fontos feladat, hogy a Volkswagen Truck & Bus egységen keresztüli együttműködéssel a márkaspecifikus ügyfélmegoldások fejlesztési lehetőségeit hasznosítsa.” – mondta Henriksson úr.

Per Hallberg 2016 során visszavonul pozícióiból. Hallberg úr 1977 óta dolgozik a Scaniánál és 2001 óta tagja a felső vezetésnek.

„Szeretném megköszönni Per Hallbergnek, hogy idén áprilisban elvállalta az elnök-vezérigazgatói pozíciót, a Scaniát a korábbi magas szinten működtette, illetve, hogy a munkavállalóknak megadta a kellő motivációt a változással teli időszakban.” – összegezte Andreas Renschler.


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2014-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 92 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 15 alkalommal tekintették meg.)