Bemutatók DAF Hírek Márkahírek

A DAF bemutatja az extra csendes LF elosztó tehergépkocsit

A CF és XF Silent modellek sikeres bevezetését követően a DAF ezennel leleplezi az LF-en alapuló extracsendes elosztó tehergépkocsit is. Az új modellt kifejezetten olyan területeken végzett városi és regionális elosztó fuvarozásra tervezték, ahol zajkorlátozás van érvényben este, illetve éjszaka.

DAF_extracsendes_LF
Fotó: DAF

Az Euro 6-os termékkínálat kibővítése az LF Silent modellel kiváló példája a DAF Transport Efficiency (DAF Szállítási Hatékonyság) filozófiának, amelynek célja az üzemeltetési költségek csökkentésével és a járművek maximális rendelkezésre állásának biztosításával tovább növelni a tehergépkocsik hatékonyságát.

A műszerfalról egyetlen gombnyomással bekapcsolható különleges „Csendes Üzemmódban” az extracsendes LF zajszintje nem haladja meg a 72 decibelt (dB(A)), teljesítve a „Csendes Tehergépkocsi” tanúsítvány megszerzéséhez szükséges feltételeket. Ez olyan területeken is lehetővé teszi az áruk be- és kirakodását, ahol este, éjszaka, illetve hajnalban zajkorlátozás van érvényben. Így hozzájárul a maximális üzemeltetési rugalmassághoz és ezáltal a legnagyobb hatékonysághoz.

Az új, 7,5 tonnás DAF LF Silent hajtásáról a hatékony, 4,5 literes PACCAR
PX-5 motor gondoskodik 112 kW/152 LE és 135 kW/184 LE teljesítményszintekkel. Ehhez a már eleve közismerten alacsony zajszintű erőforráshoz az AS Tronic hatfokozatú, automatizált sebességváltó csatlakozik.

Az új LF Silent 4×2-es fülke-alvázként, nappali, hosszított nappali vagy hálóhelyes fülkével és a tengelytávolságok széles választékával készül. Az extracsendes LF már rendelhető a DAF márkakereskedőknél.


DAF Trucks N.V. – a világ egyik legnagyobb nehézkategóriás tehergépkocsi-gyártójának, az amerikai PACCAR Inc.-nek a leányvállalata. Élen jár a könnyű-, közép- és nehéz-tehergépkocsik gyártásában Európában*, 16,2 százalékos részesedéssel a 16 tonna feletti össztömegű haszongépjárművek piacán. A DAF nyerges vontatók és fülke-alvázas tehergépkocsik teljes palettáját gyártja, mindenféle fuvarozási alkalmazásra a megfelelő járművet kínálva. A DAF ezenkívül a termékekhez nyújtott szolgáltatások terén is vezető pozíciót tölt be: ide tartoznak a MultiSupport javítási és karbantartási szerződések, a PACCAR Financial finanszírozási szolgáltatásai és az első osztályú alkatrészellátás. Ezenkívül a vállalat részegységeket, például tengelyeket és motorokat, is fejleszt, illetve gyárt autóbusz-gyártók számára ez egész világon. A DAF Trucks N.V.-nek a hollandiai Eindhovenben, a belgiumi Westerlóban, a nagy-britanniai Leylandban, valamint a brazíliai Ponta Grossában működik gyára, valamint ezernél is több márkakereskedői, illetve márkaszervizponttal rendelkezik.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 35 alkalommal tekintették meg.)