Határinfó Hírek Rendőrségi hírek

Záhonyi ügyészségi akció – A rendőrség rendelkezik a határátkelő üzemeltetéséhez szükséges erőkkel

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezik a záhonyi határátkelőhely rendeltetésszerű üzemeltetéséhez szükséges rendőri erőkkel – közölte a főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

Magyarországról kilépő kamionok Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Magyarországról kilépő kamionok Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én. MTI Fotó: Balázs Attila

A hétfői ügyészségi akció miatt kialakult létszámhelyzettel kapcsolatos kérdésre Fehérvári Marietta azt mondta, emiatt nincs fennakadás az átkelőhely forgalmában.

A Központi Nyomozó Ügyészség (KNYF) hétfőn tartott akciót a záhonyi határátkelőhelyen; 39 helyszínen tartottak házkutatást, lefoglaltak több millió forintot és több ezer eurót, tetten értek egy útlevélkezelőt, akinél 950 euró volt. A KNYF aznap harminc embert hallgatott ki, kedden pedig további nyolcat.

Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában szerda reggel elmondta, a záhonyi vesztegetési ügynek már 38 gyanúsítottja van, 21 embert vettek őrizetbe, közülük a bíróság 6 rendőr előzetes letartóztatását rendelte el.

Az ügyészség szerdán dönt arról, kezdeményezi-e a további 15 rendőr előzetes letartóztatását – közölte a helyettes szóvivő.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 89 alkalommal tekintették meg.)