DAF Hírek Járműtechnika Külföld Márkahírek

A PACCAR bevezeti a PACCAR MX-11 motort Észak-Amerikában

A PACCAR (Nasdaq: PCAR) kiterjeszti észak-amerikai motorkínálatát a PACCAR MX-11 erőforrás bevezetésével, akár 430 lóerő teljesítménnyel és 2100 newtonméter (1550 fontláb) nyomatékkal. A díjnyertes PACCAR MX-13 motort kiegészítő PACCAR MX-11 a tervek szerint 2016 januárjától áll majd rendelkezésre a Kenworth és Peterbilt tehergépkocsikban. A PACCAR 2013-ban sikeresen bevezette a PACCAR MX-11 motort Európában, és az elmúlt két évben több mint tízezer ilyen erőforrást építettek be DAF tehergépkocsikba. „A PACCAR MX-11 motort úgy tervezték meg, hogy optimális teljesítményt és üzemanyag-takarékosságot, kategóriájában élenjáró tartósságot és megbízhatóságot, valamint a gépkocsivezetőnek csendes munkakörnyezetet nyújtson.” – mondta Landon Sproull, a PACCAR helyettes alelnöke. „A PACCAR több mint 50 éves motorfejlesztési és -gyártási szakértelme a világ egyik vezető dízelmotorgyártójává tette a vállalatot.”

A 10,8 literes PACCAR MX-11 motort a legkorszerűbb innovációk és a jól bevált technológiák együttese jellemzi, amely csökkenti a tömeget és a közúti, illetve az építőipari alkalmazások széles választékához szükséges tulajdonságokat nyújtja. A PACCAR MX-11 motor kettős felülfekvő vezérműtengelyes felépítése a gömbgrafitos öntöttvasból készülő motorblokkjával és hengerfejével együtt hosszú távú tartósságot biztosít, elérve a kategóriájában élenjáró egymillió mérföldes B10 élettartamot. A PACCAR MX-11 2500 bar befecskendezési nyomású közös nyomócsöves üzemanyag-ellátó rendszert alkalmaz az optimális égési folyamat és a lehető legkisebb üzemanyag-fogyasztás, illetve zajszint elérése érdekében.

A PACCAR világszerte technológiai vezető szerepet tölt be a magas minőségi színvonalú könnyű-, közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik tervezése, gyártása, illetve vevőszolgálati támogatása terén a Kenworth, a Peterbilt, valamint a DAF márkanevek alatt. A PACCAR továbbá korszerű dízelmotorok tervezésével és gyártásával is foglalkozik, pénzügyi, illetve informatikai szolgáltatásokat nyújt, valamint fő tevékenységéhez kapcsolódóan tehergépkocsi-alkatrészeket is értékesít.

A PACCAR részvényeit a Nasdaq Global Select Market tőzsdén jegyzik PCAR rövidítéssel, a vállalat honlapja pedig a www.paccar.com címen érhető el.

Forrás: DAF Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)