Gazdaság Hírek Közút

Tasó László: több ezermilliárd forint jut közlekedésfejlesztésre

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére, ebből 220 milliárd forintot Hajdú-Bihar megyében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, a Sugárutak fejlesztése Hajdúböszörményben című projekt keretében felújított gyűjtőutak átadásán.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó, illetve az M4-es Berettyóújfalutól Nagykerekin át a román határig húzódó szakaszának építése jövőre elkezdődik és 2018-ra készül el – ismertette az államtitkár megjegyezve, hogy ebben az időszakban további 3,2 milliárd forintot fordítanak Hajdú-Biharban a 4-es és 5-ös számjegyű utak rekonstrukciójára.

Kitért arra, hogy 21 milliárd forintos beruházással elkészül az új debreceni főpályaudvar – intermodális központ -, és teljesen felújítják a 100-as vasúti fővonalat Püspökladány és Debrecen-Apafa között.

Tasó László szerint Magyarország jövője a következő néhány évben dől el, az pedig, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg, a következő hónapokban.

“Kellő erőre, szigorra van szükség, hogy a források felhasználása az első perctől hatékony legyen” – fűzte hozzá a közlekedésfejlesztési államtitkár.

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény polgármestere elmondta: a most elkészült, a 35-ös főutat a városközponttal összekötő két, jelentős forgalmú gyűjtőút teljes felújítása 200 millió forintba került, és az Európai Unió, illetve a magyar állam támogatásával valósult meg.

Hozzátette: 2006 óta 15 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba, ezzel Hajdúböszörmény egykori hajdúkerületi központi rangjának és mai helyzetének megfelelő fejlesztéseket tudtak megvalósítani.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)