Érdekvédelem Fuvarpiac Gazdaság Hírek

Illegális bevándorlás – Fuvosz: emelkedhetnek a fuvardíjak, ha a határokon nem változik a helyzet

Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (Fuvosz) főtitkára szerint 5 százalékos fuvardíj-emelés válhat szükségessé, ha a határokon fennmarad a jelenlegi helyzet.

Kamionok várakoznak a szerb-horvát határon, a Batrovci-Bajakovo határátkelőhely közelében 2015. szeptember 22-én. Veszteglő kamionosok mindkét irányban lezárták teherautóikkal a Belgrádot Zágrábbal összekötő autópályán lévő átkelőt, tiltakozva amiatt, hogy azt a horvát hatóságok kétnapi lezárás után csak részlegesen nyitották meg. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Kamionok várakoznak a szerb-horvát határon, a Batrovci-Bajakovo határátkelőhely közelében 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A főtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornának elmondta, a hosszú várakozási idő emeli a költségeket, több eszközre, több emberre van szükség ugyanazon feladatok elvégzéséhez, hiszen egy gépkocsivezetőnek erősen szabályozott a vezetési ideje.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján elképzelhető, hogy 5 százalékos fuvardíj-emelésre lesz szükség, erre a szövetség elnöksége házon belül már javaslatot is tett – mondta.

Attól nem tart a Fuvosz főtitkára, hogy a fuvarozás a megnyúlt menetidő miatt átterelődhet a vasútra. A közúti fuvarozást nem lehet megkerülni, a határokon kialakult helyzet minimális változást eredményezhet, de átütőt nem – jelezte Peredi Péter.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 60 alkalommal tekintették meg.)