Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Keddtől a tőzsdén a Waberer’s részvényei

Október 6-án vezeték be a Waberer’s International Zrt. törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) – derül ki a BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján közzétett határozatából.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
A Waberer’s telephelye Budapesten. – ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A hétfői határozat ismerteti: a BÉT a társaság 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5 128 910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2015. október 6-val felveszi a terméklistára.

A tőzsde vezérigazgatója egyúttal felhívja a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, bár a kibocsátó törzsrészvényeit a terméklistára történő felvétellel bevezetik a tőzsdére, mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, az első kereskedési napot még nem határozták meg, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a szabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén, a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti – tartalmazza a határozat.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 182 alkalommal tekintették meg.)