Fuvarpiac Hírek Külföld Szervezetek hírei

Hollandiában alapított leányvállalatot a Waberer’s

A Waberer´s International, Európa vezető komplett rakomány (FTL) specialistája Hollandiában alapított leányvállalatot annak érdekében, hogy tovább javítsa piaci pozícióit a Benelux államokban. Ezzel a lépéssel reagált az Európa legnagyobb saját tulajdonú közúti vontató flottájával rendelkező vállalatcsoport a szolgáltatásai iránt a régióban évről-évre növekvő helyi üzleti érdeklődésre. A holland, belga és luxemburgi piacokhoz köthető árbevétel 2014-ben 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A 2014. évi jelentős bővülést követően 2015 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest 10 %-kal növekedett a Hollandia, Belgium és Luxemburg piacaihoz köthető árbevétel.

Remco van Staaijeren, üzletfejlesztési igazgató, Waberer’s Benelux B.V.
Remco van Staaijeren, üzletfejlesztési igazgató, Waberer’s Benelux B.V.

Európai fiókhálózat
A Benelux leányvállalat megalapítása a Waberer’s európai expanziós stratégiája megvalósításának soron következő lépése volt. A cég 2014-ben Franciaországban, Párizsban és az angliai Felixtowe-ban, majd ezév tavaszán Olaszországban, Milánóban hozott létre leányvállalatot. Mindegyik helyi vállalkozás létrehozásával a vevőkapcsolatok erősítése, a megrendelők piac-specifikus igényeinek megismerése és ahhoz szabott magas színvonalú kiszolgálása volt a cél.

Fiatal flotta
A Waberer’s a nemzetközi FTL üzletágban fiatal, két éves átlag életkorú, túlnyomórészt a legújabb, Euro 6-os környezetvédelmi kategóriájú motorokkal szerelt vontatókból álló flottát üzemeltet. A Waberer’s az elmúlt hat hónap során hetente összesen átlagosan 460-470 rakodást végzett Hollandia, Belgium és Luxemburg ipari üzemeiben és depóiban. A Benelux megrendelők elsősorban Németországba, Franciaországba, az Egyesült Királyságba és egymás országaiba adnak fel fuvarmegbízást.

A Waberer’s szerelvényei Belgiumból főleg gépkocsi alkatrészeket, élelmiszereket, textíliákat és műanyagokat, Hollandiából gépeket, repülőgép alkatrészeket, kemikáliákat, elektronikai cikkeket, Luxemburgból pedig autóipari alkatrészeket, vas, acél, üveg és porcelán termékeket juttatnak el európai piacaikra.

Rugalmas kapacitások
„Az ellátási lánc Benelux nagyvállalatai és jelentős termelő üzemei hagyományos és elégedett megbízóink” – mondta az oosterhouti cég megalapítása alkalmából Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes hozzátéve, hogy a Waberer’s szolgáltatásainak megbízhatósága ebben a régióban is hagyományosan elismerést vált ki. „A Benelux piacon évek óta folytatjuk térnyerésünket. A most megalapított vállalattal létrehoztuk a feltételeit annak, hogy még teljesebb kiszolgálást nyújtsunk ügyfeleinknek”.

A Waberer’s Benelux vezetését a vállalat ambiciózus helyi szakemberre, Remco van Staaijeren üzletfejlesztési igazgatóra bízta. Legfontosabb feladata a Waberer’s árbevételének növelése Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban.

Optimalizált folyamatok
Remco van Staaijeren ezzel kapcsolatban kijelentette: „A Benelux országok rendkívül igényes és költségérzékeny megrendelői elvárásainak kielégítésére törekszem. Ebben segítségemre van a 3400 saját tulajdonú szerelvényből álló flotta által képviselt kapacitás. A környezetbarát és biztonságos járműpark lehetővé teszi, hogy a megrendelői igényeknek megfelelően rugalmasan biztosítsunk fuvarkapacitást. Arra törekszem, hogy Benelux bármely pontján 12 órán belül ki tudjunk állítani akár 100 szerelvényt, ha megbízóink ezt igénylik”.

A Benelux leányvállalat a megbízók logisztikához fűződő költségeinek optimalizálása érdekében teljes mértékben támaszkodik a Waberer’s fejlett informatikai és telematikai rendszereire, amelyek biztosítják az áruk biztonságos és hatékony eljuttatását a célállomásokra. Az útvonal optimalizálási, járatirányítási, árukövetési megoldásoknak köszönhetően a Waberer’s szerelvényeinek rakottsági mutatója 91,5 százalék volt a 2015. év első hat hónapjában, ami a vállalatvezetés megítélése szerint meghaladja az európai iparági átlagot.


A Waberer’s International-ről
A Waberer’s International Zrt. Európa komplett rakomány (FTL) piacvezetője, amely a legnagyobb erre a szegmensre optimalizált saját tulajdonú közúti vontató flottát üzemelteteti. Szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 805 alkalommal tekintették meg.)