Hírek Külföld Rendezvények Sport Versenyek Volvo

Újabb futamokat nyert Szabó Krisztián az amerikai kamionos sorozatban

Az öt futamból hármat, közte a dupla pontokért rendezett ötödiket is megnyerte Szabó Krisztián, az egyesült államokbeli ChampTruck World Series kamionverseny-sorozat egyetlen magyar szereplője a nebraskai Hastingsben.

Forrás: Facebook – Szabó Krisztián

A 23 éves pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a ralikrossz Európa-bajnoki sorozatban is érdekelt Szabó múlt szombaton az első futamban az első rajtkockából indulva győzött, majd a másodikon a fordított rajtsorrend szabálya miatt az utolsó pozícióból startolt, és ötödik lett.

A Volvo VNL 670 típusú kamiont irányító magyar versenyző vasárnap, a hétvége harmadik viadalán ismét ötödikként ért célba, ám a negyediken, valamint az ötödiken – amelyen dupla pontokat osztanak – első lett.

“Az utolsó futam mindig hosszabb, mint a többi. Ezen egyesével sikerült minden ellenfelemet megelőznöm, így az előzetesen kitűzött célomat is teljesítettem” – idézte Szabót a közlemény.

A kilencfordulós amerikai kamionverseny-sorozat következő viadalát Portlandben rendezik október 2. és 4. között. Szabó a mostanival együtt négy állomáson állt rajthoz az idén, nyolc versenyt nyert meg, hatszor második, kétszer harmadik volt.

Szabó Krisztián - Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
Szabó Krisztián – Forrás: OXXO Energy Truck Race Team

Áprilisban sporttörténelmi tettet hajtott végre azzal, hogy első magyar versenyzőként nyert ralikrossz Európa-bajnoki futamot. Korábban autókrosszban három Eb-címet szerzett, tavaly szeptemberben indult először ralikrosszban és Olaszországban rögtön a harmadik helyen végzett.

Forrás: MTI  (skt \ sgr \ bhi)
.

(Ezt a cikket 91 alkalommal tekintették meg.)