Gazdaság Hírek Közút

Somogy megyében megújult a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő úton lévő Szőlőskislaki Jama-patak híd

A Dél-dunántúli Operatív Program keretein belül több mint 43,1 millió forintos támogatásból megvalósult beruházás révén Somogy megyében a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő úton a Szőlőskislaki Jama-patak híd vált európai színvonalúvá.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Lengyeltóti-Balatonboglár 6711-es jelű összekötő úton a 8+800 és a 8+900 km szelvények között európai uniós forrásból megújult a Jama-patak híd. A korábbi pályaszerkezet elbontották, a híd főtartóit kiemelték.

A főtartó felújítását és visszaépítését követően vasbeton pályalemez épült, amely bitumenes szigetelést és új pályaburkolatot kapott. Új, kiemelt szegélyek is épültek a jelenlegi szélesség megtartásával. Ezzel párhuzamosan a hídfőket felújították, a medret burkolták és a megfelelő vízelvezetést építettek ki a szakemberek.

A beruházás az Európai Unió több mint 43,1 millió forintos támogatásából valósult meg a Dél-dunántúli Operatív Program keretében.

A beruházás megvalósulását követően az érintett szakaszon nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig azért dolgozik majd, hogy felújított híd hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind a társaság, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 48 alkalommal tekintették meg.)